14. března 2016 • 10:35

Němci smutní. Smrt mi připomněla útok v Paříži, řekl kapitán Dortmundu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovská tragédie, která se udála přímo na tribuně při nedělním bundesligovém utkání Dortmundu a Mohuče, kdy zkolabovali dva fanoušci, a jeden zemřel, zasáhla Německo. Dortmund smutní, ostatní s ním soucítí. „Nikdy jsem nezažil, aby byli fanoušci tak smutní. To, co se odehrálo, nelze popsat slovy,“ řekl prezident domácího týmu Reinhard Rauball. Přidal se k němu i trenér Thomas Tuchel. „Dlouho jsem nevěděl, co se vůbec děje. Bylo to deprimující. Celý tým soucítí s rodinami,“ řekl kouč vestfálského klubu.



Borussie Dortmund truchlí. Druhý celek bundesligy totiž zažil jeden z nejsmutnějších zápasů v jeho historii. Při nedělním utkání zkolabovali na tribuně dva fanoušci, z toho jeden boj o život nepřežil. Fanoušci okamžitě přestali fandit a na jeho památku mlčeli až do konce utkání, kdy celý stadion zazpíval píseň „You'll never walk alone“.

„Nikdy jsem nezažil, aby byli fanoušci tak smutní. To, co se odehrálo, nelze popsat slovy,“ řekl po utkání zdrcený prezident Borussie Reinhard Rauball. „S fanoušky neprožíváme jen dobré okamžiky, ale můžete jasně vidět, jak čestní a respektující jsou,“ dodal. Ohromený byl i trenér hostů, Martin Schmidt. „Byla to velmi zvláštní atmosféra. Jediné, na co teď myslím, jsou rodiny těch dvou fanoušků,“ řekl trenér Mohuče.

VIDEO: Fanoušci BVB zpívali „You'll never walk alone“

Záložník Marco Reus se informaci dozvěděl až po utkání a byl nepříjemně zaskočen. „Nejdříve jsem byl tou atmosférou podrážděn,“ řekl po o tichu, které na tribunách panovalo. „Když jsem se to však dozvěděl od trenéra, šlo všechno stranou,“ dodala hvězda Borussie. „Když jsem se dozvěděl o tom, co se stalo, byl jsem v šoku,“ přiznal brankář BVB Roman Bürki.

Kapitán Mats Hummels po zápase přirovnával své pocity k těm, které prožíval při teroristickém útoku v Paříži, kde se zrovna hrálo utkání domácího reprezentačního výběru proti Německu. „Bylo to zvláštní. Hlavně ta atmosféra. Něco takového jsem zažil pouze snad v Paříži, řekl obránce Dortmundu.

Dortmund proti Mohuči nezaváhal a přiblížil se Bayernu na pět bodů
Dortmund proti Mohuči nezaváhal a přiblížil se Bayernu na pět bodů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud