Pavel Hartman
20. dubna 2016 • 22:40

Zraněný Darida zmeškal pohár s Dortmundem: Moc mě to mrzí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmdesát tisíc diváků na tribunách. V sázce postup do finále Německého poháru, ovšem na Vladimíra Daridu zbylo jen místo mezi diváky. Prohru Herty Berlín 0:3 s Borussií Dortmund sledoval kvůli poraněnému kolenu na berlínském Olympijském stadionu v civilu. „Smůla, ale co se dá dělat,“ pravil český reprezentant.    



Semifinálová bitva s Dortmundem byla pro Herthu Berlín zápasem roku. Žila jím celá metropole.  Už od rána se potkávali na parkovištích na dálnicích do německé metropole fanoušci v modrobílých a žlutočerných dresech.

Na třaskavý duel se moc těšil i Vladimír Darida . V téhle sezoně si vydobyl pozici prvního špílmachra Herty a chtěl ji potvrdit v duelu s Borussií Dortmund. Ale osud mu to nedopřál, nastražil mu do cesty zranění.

„Přivodil jsem si ho v ligovém utkání v Hoffenheimu,“ prozradil Vladimír Darida. A hned připojil podrobnosti: „Chtěl jsem vystřelit na bránu, jenže soupeř mi v poslední chvíli zablokoval nohu a mě to trochu otočilo koleno. Není to nic vážného, ale proti Dortmundu jsem nemohl nastoupit.“

Hertha dělala všechno proto, aby jednoho z pilířů týmu dala do výkopu semifinále dohromady. Ovšem nepovedlo se to.

„V úterý jsem zkusil trénovat s mužstvem, ale po přípravě jsem musel trenérovi říct, že to nepůjde. Neměl jsem v noze stoprocentní jistotu, a tak nemělo smysl nic riskovat,“ upřesnil Darida.

Místo skvělých zápasů rehabilitace

Místo galapředstavení před nabitým chrámem tak absolvoval rehabilitační procedury. V dalších dnech bude jeho program podobný. Zdá se, že přijde také o víkendový šlágr bundesligy s Bayernem Mnichov.

„A já se zrovna na zápasy s Dortmundem a Bayernem tak těšil!“ prohodil Darida. 

V hledišti mačkal moc pěsti, aby jeho spoluhráči proklouzli do finále, neboť v něm už by nescházel. Leč marně. Hosté byli po celý zápas lepší a vytvořili si tolik šancí, že mohli vyhrát mnohem vyšším rozdílem.

„Škoda. Ale teď se musíme soustředit na závěr ligy. Před sezonou jsme počítali se středem tabulky, ale když se to vyvinulo takhle, rádi bychom do Evropy,“ konstatoval Darida.

Hertha je aktuálně na čtvrté příčce bundesligy, třetí Leverkusen má pouhé dva body. A všichni v klubu si přejí, aby se co nejrychleji uzdravil dirigent Darida. „Já samozřejmě taky,“ uzavírá český záložník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud