22. května 2016 • 15:00

Dojatý Guardiola: Bayern? Byla to skvělá zkušenost a hodně legrace

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři ligové tituly, dva triumfy v poháru. Tečka. Dny kouče Pepa Guardioly v Bayernu jsou sečteny. Definitivní razítko na působení v mnichovském velkoklubu dal triumf v pohárové soutěži. Po výhře na penalty nad Dortmundem pak už tekly jen slzy – štěstí i smutku zároveň. „Je úžasné ukončit ty skvělé roky takovým zápasem,“ řekl Guardiloa novinářům. V nové sezoně bude čelit nové výzvě v anglickém Manchesteru City.



Bayern pod vedením Guardioly dominoval bundeslize, v tom kouč do puntíku splnil to, co od něj vedení bavorského klubu čekalo. Občas to sice nebyla mašina, která zasype soupeře mraky střel, ale účel světí prostředky a body na konto přibývaly. „Tři roky po boku těchto hráčů byly vynikající,“ uznal dojatý kouč.

„Ti hráči mi budou chybět. Práce s nimi byla velkou zkušeností. Užili jsme si i hodně legrace,“ prozradil kouč. A hráči se s ním rozloučili důstojně. Kouč se prolétl nad jejich hlavami za velkých ovací publika.

Po zápase objal všechny hráče a políbil je. Slzy mu přitom tekly po tváři, uvědomoval si, že jeho mise v Bayernu je u konce. „Bylo to úžasné. A nemusíte přitom koukat jen na tituly a trofeje,“ poznamenal známý kouč.

Ten chtěl hlavně potěšit fanoušky Bayernu. Věděl, že pro ně bylo velkým zklamáním, když jeho tým vypadl v semifinále Ligy mistrů. „Pro fanoušky jsme teď prostě vyhrát museli. Nic jiného mě nezajímalo. Vyhrát, vyhrát, vyhrát. To bylo jediné, co jsem chtěl,“ dodal.

Poklony se dočkal od trenéra Dortmundu. Ten se nechal slyšet že Guardiola bude německému fotbalu hodně chybět. „Je to jako s mnoha jinými věcmi. Až tehdy, když jsou pryč, tak si všimnete, jak velký vliv na všechno měli,“ prohlásil Tuchel. Ten ocenil soupeře i přesto, že mohl být hodně smutný. Dortmund totiž naposledy vyhrál pohár v roce 2012, pak byl třikrát po finále, ale ani jedno nezvládl.

Polibek hráčům i na pohár. Dojatý Pep Guardiola se loučil s Bayernem Mnichov.
Polibek hráčům i na pohár. Dojatý Pep Guardiola se loučil s Bayernem Mnichov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud