15. října 2016 • 16:40

Turecký "Messi" Dortmundu strčil obra a šel ven. Obránce pak přiznal simulaci

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

David skolil goliáše a poroučel se ze hry… I tak by se dal popsat moment z utkání Borussie Dortmund proti Hertě Berlín (1:1). Teprve 19letý talentovaný fotbalista domácích Emre Mor neudržel nervy na uzdě a vzteky strčil do obránce Sebastiana Langkampa, který jej zezadu fauloval. Metr devadesát vysoký a 85 kilogramů těžký zadák se po úderu o několik hlav menšího Mora teatrálně skácel k zemi a sudí tureckého fotbalistu vyloučil. Přitom po utkání obránce hostů přiznal, že pád přihrál.



Vestfálský klub trápí zranění. Do pátečního šlágru s Herthou scházelo trenérovi Thomasi Tuchelovi hned devět hráčů. Nezbývalo mu tak nic jiného, než základní jedenáctku výrazně omladit. Její věkový průměr byl 22,9 roku, což byl třetí nejmenší v klubové historii. Do sestavy se dostali mladíci Mikel Merino, Mario Passlack, Christian Pulisič či největší turecká naděje Emre Mor.

A právě poslední jmenovaný na svůj sedmý soutěžní zápas v dresu BVB nebude vzpomínat zrovna v dobrém. V 84. minutě za stavu 1:1 se probíjel k pokutovému území hostů, ale zezadu se na něj doslova „přilepil“ jako klíště obránce Sebastian Langkamp. Devatenáctiletý fotbalista se z jeho sevření nemohl dostat a vzteky do o jedenáct let staršího soupeře strčil.

VIDEO: Incident mezi Morem a Langkampem

Reakce stopera Herthy avšak zrovna fair play nebyla. Obránce vysoký 190 cm a 85 kilogramů těžký atak 168 cm vysokého a o 20 kilogramů lehčího Mora neustál a teatrálně spadl na zem. Reakce hlavního arbitra byla okamžitá. Turecký talent Dortmundu vyfasoval červenou kartu, Langkamp „pouze“ žlutou za držení. Přifilmovaný pád sudí přešel.

Vrátil se k němu až stoper Herthy po utkání. „Chtěl bych se všem omluvit, ale ten incident s Morem na červenou nebyl. Přehnal jsem to.  Nechal jsem se unést atmosférou a v zápalu boje jsem předvedl to, co jsem předvedl,“ kál se po utkání Langkamp.

To už však „tureckému Messimu“, který na EURO 2016 ve Francii vstřelil české reprezentaci gól a Dortmund si ho vyhlédl v dánském Nordsjaelland za 7 milionů eur (189 milionů korun), nepomůže. Jediné, co jej může po remíze s Herthou těšit, je fakt, že domácí udrželi šňůru 25 zápasů v řadě bez porážky.

Mor své vyloučení nechápal
Mor své vyloučení nechápal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud