27. května 2017 • 22:24

Aubameyang parádní penaltou zajistil Dortmundu pohár a divoce slavil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu získali počtvrté Německý pohár. O jejich finálové výhře 2:1 nad Eintrachtem Frankfurt rozhodl panenkovskou penaltou Pierre-Emerick Aubameyang. Nejlepší střelec uplynulého ročníku bundesligy se stylově s Borussií nejspíš rozloučil, protože tento týden požádal vedení klubu o přestup navzdory smlouvě do roku 2020.



Podle německých médií v Dortmundu skončí i trenér Thomas Tuchel, který předloni nahradil úspěšného Jürgena Kloppa. Dnes získal pro Borussii první cennou trofej od roku 2012, kdy vestfálský celek slavil double.

Fotbalisté Dortmundu si vynahradili zklamání z předchozích tří ročníků Německého poháru, v nichž odešli z finále poraženi. Dvakrát podlehli Bayernu Mnichov a jednou Wolfsburgu. Až dnes se jim povedlo navázat na triumfy z let 1965, 1989 a 2012.

Na brzký gól Ousmaneho Dembélého, který poslal míč po náběhu do vápna nekompromisně pod břevno, ještě dokázal jedenáctý tým bundesligy odpovědět. Po rychlé akci se trefil Ante Rebič. V 66. minutě finský gólman Lukas Hradecky fauloval Christiana Pulisice a Aubameyang napodobil pokutový kop Antonína Panenky z finále mistrovství Evropy v roce 1976.

Pohárový úspěch třetího týmu ligové tabulky potěšil i Freiburg, který si díky tomu zahraje kvalifikaci Evropské ligy, a Herthu Berlín. Mužstvo českého záložníka Vladimíra Daridy, které bylo v lize šesté, postoupilo rovnou do hlavní fáze Evropské ligy.

Finále fotbalového Německého poháru v Berlíně:

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:2 (1:1)
Branky: 29. Rebič - 8. Dembélé, 67. Aubameyang z pen.

Tento pokus Christiana Pulisice v síti Dortmundu neskončil
Tento pokus Christiana Pulisice v síti Dortmundu neskončil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud