28. října 2008 • 22:37

Leverkusen do čela Bundesligy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až velkém boji zdolali fotbalisté Leverkusenu v zápase 10. kola německé ligy Werder Brémy 2:0 a minimálně do středy se posunuli před Hoffenheim do čela tabulky.



Leverkusen poslal do vedení v 71. minutě Vidal a za dalších deset minut pojistil výhru Friedrich. Celý zápas v dresu vítězů odehrál i český obránce Michal Kadlec.

Kadlec byl po celý zápas na levém kraji obrany Leverkusenu hodně vidět. Spolehlivým výkonem pomohl svému týmu k čistému kontu a navíc se snažil podporovat i ofenzivu. Statistici bundesligy mu na konci zápasu napočítali 82 kontaktů s míčem a pětaosmdesátiprocentní úspěšnost přihrávek. Zásluhy na vstřelených gólech si ale odnesli jiní.

Vedení domácím zajistil mladý Chilan Arturo Vidal, který po centru využil zmatků v domácí obraně a zblízka skóroval, v 80. minutě pak po podobném závaru zavěsil pod břevno i stoper Manuel Friedrich. Na třetí místo se po dnešku posunulo Schalke, které o své výhře na půdě nováčka z Karlsruhe rozhodlo už během úvodních dvaceti minut a pak již výsledek jen kontrolovalo.

Bod za remízu s Chotěbuzí vyválčil Bielefeld, v jehož záloze bořil celý zápas útoky domácích Radim Kučera. Hosté přitom vedli díky brance Bulhara Dimitara Rangelova, ten ale těsně před přestávkou ošklivě zajel do Halfara a po druhé žluté kartě se musel poroučet ze hřiště. Nápor Bielefeldu ve druhém poločase přetavil alespoň ve vyrovnání Polák Wichniarek.

Stoper Jan Šimůnek z Wolfsburgu se už sice vypořádal se zdravotními problémy, ale potřetí za sebou sledoval zápas svého týmu jen z lavičky. Místo něj totiž dostal přednost vedle Barzagliho opět Madlung a trenéru Magathovi se odměnil dobrým výkonem i gólem, což v součtu znamenalo výhru 3:0 nad Mönchengladbachem.

Výsledky - 10. kolo:
Bielefeld - Chotěbuz 1:1 (31. Rangelov - 63. Wichniarek),
Brémy - Leverkusen 0:2 (71. Vidal, 80. Friedrich),
Karlsruhe - Schalke 0:3 (15. Bordon, 19. Kuranyi, 81. Farfán),
Wolfsburg - Mönchengladbach 3:0 (40. Grafite, 55. Madlung, 75. Misimovič).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud