8. listopadu 2008 • 21:00

Leverkusenu vedení 3:0 nestačilo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Leverkusenu prohospodařili ve 12. kole německé ligy na hřišti Karlsruhe tříbrankové vedení. Druhý tým tabulky se musel po čtyřech vítězstvích za sebou spokojit pouze s remízou 3:3.



Bayer odmítl možnost předstihnout alespoň do neděle vedoucí Hoffenheim a k tříbodovému zisku mu nepomohla ani premiérová branka českého obránce Michala Kadlece.

Třiadvacetiletý levý bek se ve 24. minutě trefil z trestného kopu do horního rohu soupeřovy branky a zvýšil už na 3:0. Soupeř ale ještě do přestávky snížil. Sérii brankáře Leverkusenu Adlera, který držel v lize čisté konto 397 minut, přerušil Da Silva. Po hodině hry už to bylo jenom o gól a v 77. minutě zásluhou střídajícího útočníka Jašviliho dokonce vyrovnali.

Hamburk porazil Dortmund 2:1 a pokračuje ve své domácí ligové neporazitelnosti. Úvodní branku vstřelil v 9. minutě chorvatský kanonýr Petrič, který do HSV zamířil před sezonou právě z Dortmundu.

O čtyřiadvacet minut později ho po jeho přihrávce napodobil kolega z útoku a reprezentace Olič. Borrusia dokázala sice snížit těsně po začátku druhé půle, ale více už v utkání nepředvedla.

Hamburk, soupeř Slavie v Poháru UEFA, nastoupil v sestavě: Rost - Reinhardt, Mathijsen, Alex Silva, Boateng, Benjamin (59. Pitroipa), Jarolím, Trochowski, Aogo (81. Jansen) - Petrič (88. Guerrero), Olič.

Wolsburg doma nastřílel Chotěbuzi tři branky a o všechny se postaral Brazilec Grafite. Levý záložník se díky hattricku dotáhl v tabulce střelců na třetí místo po bok "osmigólového" Wichniareka z Bielefeldu. O branku víc má na kontě Helmes, který dnes vstřelil první gól Leverkusenu, bezpečně vede hoffenheimský Ibiševič, který může ke svým 13 zásahům přidat další v neděli.

Výsledky - 12. kolo:
Bielefeld - Mönchengladbach 0:2 (6. a 79. Marin),
Bochum - Brémy 0:0,
Hamburk - Dortmund 2:1 (9. Petrič, 33. Olič - 48. Hajnal),
Karlsruhe - Leverkusen 3:3 (1. Helmes, 17. Kiessling, 24. Kadlec - 37. Da Silva, 60. Sebastian, 77. Jašvili),
Wolfsburg - Chotěbuz 3:0 (36. z pen., 55. a 80. Grafite).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud