10. listopadu 2008 • 17:13

Brémy jdou proti neonacistům

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub Werder Brémy se rozhodl rázně zakročit proti problémovým fanouškům. Osmi neonacistickým příznivcům, kteří dělali potíže při sobotním duelu německé ligy v Bochumi, už zakázal vstup na stadion.



Navíc chce dosáhnout toho, aby nesměli na žádný stadion v Německu.
Osm příznivců se na tribuně v Bochumi pokusilo rozvinout říšskou válečnou vlajku a další neonacistické symboly.

Ostatní fanoušci Werderu jim v tom zabránili a na chuligány zavolali policie, která je zatkla. K incidentu došlo den před 70. výročím Křišťálové noci, která v Německu odstartovala pronásledování Židů.

"Jsme pyšní, že naši fanoušci na jejich chování upozornili. Myslíme si, že máme právo v boji s rasismem a diskriminací ještě přitvrdit," citovala prohlášení Werderu agentura AP.

"Bereme tento incident velmi vážně a uděláme vše, co je v našich silách, aby se takové věci neopakovaly," uvedl klub, který začal s vedením německého svazu jednat o možnosti rozšíření trestu pro osmičku neonacistů na zákaz vstupu na všechny stadiony v zemi.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud