6. března 2010 • 18:17

Bundesliga: Hannover vítězně, Leverkusen padl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po devíti ligových prohrách za sebou bodovali v německé nejvyšší soutěži fotbalisté Hannoveru, kteří se po výhře 2:1 nad domácím Freiburgem posunuli na patnácté, nesestupové místo. Všechny branky padly v rozmezí deseti minut druhého poločasu.



Hosty, v jejichž dresu odehrál první poločas záložník Jiří Štajner, poslal do vedení po hodině hry Brazilec Élson. Marocký záložník Abdessadki sice o sedm minut později vyrovnal, ale zápas rozhodl za další tři minuty vlastním gólem domácí útočník Cissé.

Vedoucí Bayern Mnichov remizoval 1:1 v Kolíně nad Rýnem a prodloužil ligovou neporazitelnost na osmnáct zápasů. Skóre otevřel po půlhodině bývalý útočník Bayernu Podolski, který se v domácí soutěži trefil teprve podruhé v sezoně. Alespoň bod zajistil hostům v 58. minutě záložník Schweinsteiger.

Na druhé místo se posunulo Schalke, které vyhrálo na hřišti Frankfurtu vysoko 4:1. Dvoubrankové vedení zajistilo hostům duo Matip - Höwedes už během úvodní čtvrthodiny. Nejlepší střelec Frankfurtu Meier sice v druhé půli snížil, ale chorvatský záložník Rakitič a útočník Kuranyi v závěru pojistili dvěma góly hostům vítězství.

Německý reprezentant Kuranyi se třináctou trefou v sezoně dotáhl na lídra tabulky střelců Kiesslinga z Leverkusenu. Závěrečných osm minut odehrál v domácím dresu útočník Martin Fenin, který si po dlouhodobém zranění zahrál poprvé od listopadu minulého roku.

Souboj čtyř českých fotbalistů skončil lépe pro Davida Jarolíma a Davida Rozehnala, jejichž Hamburk doma porazil poslední Herthu Berlín s Jaroslavem Drobným a Romanem Hubníkem v sestavě 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil pět minut po přestávce krajní záložník Jansen, který přerušil dvouzápasovou ligovou sérii HSV bez vstřelené branky a pojistil mu čtvrtou příčku.

Úřadující mistr Wolfsburg porazil na svém stadionu Bochum 4:1 a po třetí ligové výhře za sebou se posunul na deváté místo. "Vlci" sice od 28. minuty prohrávali, ale v druhém poločase skóre otočili čtyřmi brankami. Dvakrát se prosadil bosenský kanonýr Džeko, po jedné brance přidali střídající fotbalisté Martins a Santana.

Leverkusen přišel v Norimberku o ligovou neporazitelnost

První ligovou porážku v sezoně Leverkusenu připravil Norimberk, který doma zvítězil 3:2. Vítěznou branku vstřelil bývalý hráč Slavie Praha Mickael Tavares.

Leverkusen po porážce přišel o šanci dotáhnout se bodově na vedoucí Bayern Mnichov a naopak klesl na třetí místo za Schalke. Předposlední Norimberk vyhrál jediný z předchozích jedenácti zápasů, tentokrát mu však pomohly dva slepené góly v závěru poločasu útočníka Erika Choupo-Motinga, který je v týmu na hostování z Hamburku.

Deset minut po změně stran navíc zvýšil na 3:0 další host z Hamburku Tavares, pro kterého to byl premiérový gól v bundeslize. Až pak se probudil Leverkusen a dokázal snížit zásluhou kanonýrů Helmese a Kiesslinga, který se 14. gólem v sezoně osamostatnil v čele tabulky střelců.

Na víc se však favorit nezmohl a přišel o neporazitelnost, která trvala 25 duelů, z nichž 11 skončilo remízou. Celé utkání v obraně Leverkusenu odehrál Michal Kadlec.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Brémy - Stuttgart 2:2
75. H. Almeida, 81. Frings z pen. - 15. Pogrebňak, 43. Khedira

Frankfurt - Schalke 1:4
52. Meier - 12. Matip, 15. Höwedes, 80. Rakitič, 89. Kuranyi

Freiburg - Hannover 1:2
70. Abdessadki - 63. Elson, 73. vlastní Cissé

Hamburk - Hertha Berlín 1:0
40. Jansen

Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 1:1
32. Podolski - 58. Schweinsteiger

Wolfsburg - Bochum 4:1
60. a 79. z pen. Džeko, 75. Martins, 90.+1 Santana - 28. Freier

Norimberk - Leverkusen 3:2
42. a 45. Choupo-Moting, 55. Tavares - 66. Kiessling, 73. Helmes

Hoffenheim - Mohuč 0:1
69. Bancé

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud