13. března 2010 • 22:22

Robben znovu zachránil Bayern

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva góly Arjena Robbena během sedmi minut v závěru zápasu s Freiburgem udržely fotbalisty Bayernu Mnichov v čele německé ligy. Bavorský klub porazil nováčka 2:1 a v tabulce vede o dva body před Schalke.



Bayern prohrával od 30. minuty, kdy se trefil záložník Makiadi. Domácí ale stejně jako v úterý v osmifinále Ligy mistrů ve Florencii zachránil nizozemský záložník Robben, který nejprve v 76. minutě vyrovnal a o sedm minut později z pokutového kopu zařídil vítězství. Bayern, který v pátek díky výhře nad Stuttgartem sesadilo na jeden den z prvního místa Schalke, neprohrál už v 19 ligových zápasech.

Poslední Herha Berlín prohrála v důležitém záchranářském souboji s Norimberkem 1:2 brankou střídajícího řeckého útočníka Charistease z nastaveného času a přiblížili se sestupu. Domácí, v jejichž dresu odehráli celé utkání brankář Jaroslav Drobný i stoper Roman Hubník, neudrželi vedení a utrpěli třetí porážku za sebou. Na druhou domácí výhru čekají od úvodního kola.

Prohru neuneslo zhruba 150 fanoušků Herthy, kteří po závěrečném hvizdu vtrhli na trávník Olympijského stadionu. Někteří z nich byli vyzbrojeni železnými tyčemi a hráči a realizační týmy před nimi musely utéci do šaten. Podle agentury Reuters se incident obešel bez zranění, chuligáni pouze před tím, než je z trávníku vyhnala policie, zničili lavičky a několik reklam.

Úřadující mistr Wolfsburg deklasoval Mönchengladbach na jeho hřišti 4:0 a počtvrté za sebou zvítězil. Dvakrát se střelecky prosadil bosenský útočník Edin Džeko, který se se 14 góly dotáhl v tabulce střelců na vedoucí duo Kiessling-Kuranyi. Poprvé po nedávném zranění se objevil v sestavě Wolfsburgu obránce Jan Šimůnek, jenž odehrál téměř celý druhý poločas.

Podruhé za sebou zvítězili fotbalisté Hannoveru, kteří porazili Frankfurt 2:1 a přerušili svou pětizápasovou domácí sérii bez bodu. Hosté dohrávali bez dvou vyloučených. První červenou kartu viděl v 54. minutě záložníka Taber, v nastaveném čase musel předčasně ze hřiště i obránce Franz. Domácí záložník Jiří Štajner zůstal pouze na lavičce, frankfurtský Martin Fenin odehrál po nedávném návratu po vleklém zranění posledních deset minut.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Bochum - Dortmund 1:4 (53. Holtby - 74. a 77. Barrios, 18. Kehl, 27. Zidan),
Hannover - Frankfurt 2:1 (14. Andreasen, 57. S. Pinto - 45.+2 Halil Altintop),
Hertha Berlín - Norimberk 1:2 (36. Gekas - 61. Bunjaku, 90.+1 Charisteas),
Mohuč - Kolín nad Rýnem 1:0 (56. Schürrle),
Mönchengladbach - Wolfsburg 0:4 (49. z pen a 80. Džeko, 41. Misimovič, 58. Gentner),
Bayern Mnichov - Freiburg 2:1 (76. a 83. z pen. Robben - 31. Makiadi).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud