25. července 2014 • 12:47

Trenér, brankář, Villa, Lampard a nikdo další! To je CELÝ kádr City

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nově vzniklý americký klub New York City, který založili bohatí majitelé účastníka anglické Premier League Manchesteru City, budí od počátku své existence velké emoce. Obrovské plány klubu zatím dokazují příchody hvězd Davida Villy a Franka Lamparda. Kromě nich má ale nový trenér Jason Kreis na soupisce zatím jen třiatřicetiletého amerického brankáře Saunderse. „Je to ohromná výzva,“ tvrdí kouč.



Americká soutěž Major Soccer League (MSL) začíná na přelomu března a dubna a končí v lednu. Aktuální ročník je tedy v tuto chvíli v plném proudu. V tom novém se přidají tři noví účastníci. Orlando, Atlanta a především New York City.

Tým založili bohatí vlastníci Manchesteru City. A hned dávají najevo, že oba kluby budou hodně spolupracovat. Txiki Begiristain, ředitel Citizens, vkládá do nového celku velké naděje. „Chceme, aby klub vyhrával. A to naší jedinečnou cestou,“ věří.

Nový americký klub New York City pomalu získává své příznivce. Ti už si dokonce mohou zakoupit permanentky na příští sezonuFoto Twitter.com/NYCFC

Pro představu, nový trenér Jason Kreis, který trénoval šest let jiný americký tým Real Salt Lake, bude do začátku soutěže pracovat právě u Citizens v Anglii. Od trenéra Pellegriniho a dalších se může jistě mnohému přiučit.

Svoji cestu za slávou začal New York City nejlépe, jak mohl. Z Evropy přivedl hned dvě hvězdy a účastníky MS v Brazílii. Jako vůbec první hráč nového klubu přišel útočník a nejlepší střelec historie španělské reprezentace David Villa.

„Tohle je historický a velmi vzrušující moment pro celý klub,“ hlásil nadšeně ředitel New Yorku Fernando Soriano. Španělský střelec si nic nedělal z toho, že byl tou dobou jediným hráčem celého týmu.

„Během své kariéry jsem se vždy snažil plnit nové cíle a přestup do New Yorku je pro mě další obrovskou výzvou,“ tvrdil Villa.

Pár dní po Villovi přivedl New York další posilu, tentokrát nijak zvučného jména. Na prestižní adresu přišel jako volný hráč třiatřicetiletý brankář Josh Saunders, který za svou kariéru prošel několik amerických klubů.

Domácí zápasy bude hrát nový tým New York City na stadionu slavného baseballového klubu NY Yankees. Takhle bude stadion vypadat pro fotbalové zápasy
Domácí zápasy bude hrát nový tým New York City na stadionu slavného baseballového klubu NY Yankees. Takhle bude stadion vypadat pro fotbalové zápasy

Po něm následoval další a zatím poslední přestup bohatého klubu. A opět se dostal na titulní strany všech světových deníků. Do New Yorku totiž zamířil anglický záložník Frank Lampard. Legendární hráč Chelsea dokonce přiznal, že odmítl nabídky několika týmů z Premier League.

„Jsem skutečně vzrušený a strašně se těším, až se připojím k týmu. Jsem šťastný, že mohu hrát významnou roli při budování něčeho tak speciálního,“ pochvaloval si Lampard.

Španělský útočník David Villa byl vůbec prvním hráčem nového amerického klubu New York CityFoto Twitter.com/NYCFC

Jelikož příprava na příští sezonu začne pro New York City až v lednu 2015, hráči se musí do té doby udržovat ve formě jinde. Brankář Saunders odešel na hostování do jiného klubu z USA San Antonia.

David Villa bude pro změnu hostovat v australském Melbourne City. Není snad ani velkým překvapením, že majitelem klubu je skupina City Football Club, která vlastní právě New York City a zmiňovaný Manchester City. Do Melbourne tak zamíří nejspíš i Lampard.

Cestu boháčů z New York City bude jistě zajímavé nadále sledovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud