30. července 2014 • 17:56

Lampard se v USA omlouvá za 11. září: Byl jsem mladej a blbej

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Franka Lamparda se stala po přestupu do FC New York City největší hvězda zámořské MLS. Zůstává ale také osobou, které obyvatelé New Yorku připomínají nepříjemný škraloup ze září 2001, kdy na největší americké město zaútočili teroristé a letadly zničili dva mrakodrapy Světového obchodního centra. Opilý Lampard tehdy den poté na londýnském letišti urážel americké turisty. A i s téměř 13letým odstupem se musí za svůj prohřešek dokola omlouvat.



Kamkoliv jde, tam musí Lampard stále opakovat: „Nechtěl jsem nikoho urazit. Byla to hloupost.“ Epizoda ze začátku kariéry nejlepšího střelce v historii Chelsea by asi zůstala navždy zapomenutá, kdyby Lampard po konci v londýnském klubu nezamířil do města, kde se tragické události udály. A zůstávají tam stále citlivým tématem.

A tak na ně dojde řeč při téměř každém rozhovoru, který Lampard tamějším médiím poskytuje. „Byl jsem mladej a blbej,“ řekl Lampard třeba na konci jinak žoviálně vedeného rozhovoru na stadionu baseballistů NY Yankees.

12. září 2001 Lampard ve společnosti Johna Terryho, či Eidura Gudjohnsena a dalších tehdejších spoluhráčů z Chelsea flámoval na londýnském letišti Heathrow poté, co bylo zrušeno v reakci na útoky z New Yorku pohárové utkání s Levski Sofia. V hale tehdy uráželi americké turisty, kteří sledovali televizní zpravodajství. Od vedení Premier League dostali pokutu 130 tisíc liber.

Tady teď budu hrát fotbal! Frank Lampard před newyorskou scenérií.
Tady teď budu hrát fotbal! Frank Lampard před newyorskou scenérií.

Dnes Lampard zdůrazňuje, jak moc se za uplynulá léta změnil. „V Chelsea jsem si vybudoval pověst nejen jako hráč, ale také mimo hřiště. Být kapitán, lídr, chovat se zodpovědně, teď jsem i otec dvou dětí. Chci ukázat New Yorku tuhle stránku mojí povahy,“ řekl Lampard. Kromě toho slíbil, že navštíví památník věnovaný obětem útoku na Manhattanu.

Šestatřicetiletý fotbalista podepsal na konci minulého týdne smlouvu s nováčkem MLS, který už dříve získal španělského rekordmana v počtu reprezentačních branek Davida Villu. Novou sezonu odstartuje v jeho dresu ale až příští rok v únoru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud