30. října 2014 • 20:46

Napálil břevno a mohl se radovat! Gól v Belgii viděl jen sudí

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V utkání nejvyšší belgické fotbalové soutěže mezi domácím Genkem a hosty z Lierse byli diváci na stadionu svědky hrubé chyby rozhodčích. Po střele domácího Herve Kageho do břevna totiž k údivu celého stadionu i samotného střelce sudí gól uznali. Domácí i díky této kuriózní brance vyhráli 3:0.



Běžela 66. minuta utkání. Na půli hřiště se zmocnil míče domácí hráč Herve Kage. Krásně obešel dva protihráče, na vápně si narazil se spoluhráčem Ilombe Mboyou a tvrdě vystřelil. Jeho rána však orazítkovala pouze břevno hostující branky a od ní padla jasně před brankovou čáru.

Kage smutnil a rukou si přejel po hlavě. Vypadalo to, že bude zápas dál pokračovat. Tak to i mělo být.

V tom momentě už ale domácí trenér Alex McLeish slavil, protože rozhodčí nečekaně ukázal do středového kruhu. Překvapený střelec Kage tak mohl předvést taneční kreace. Střelou do břevna, která se odrazila jednoznačně zpět do hřiště, zvýšil vedení Genku na 2:0.

VIDEO | Střela do břevna, kterou sudí nepochopitelně uznal jako gól

Hosté v závěru zápasu obdrželi ještě jednu branku. Výsledek 3:0 pro domácí ale výrazně ovlivnila neuvěřitelná chyba sudích. Genk se díky zisku tří bodů vyhoupl na druhé místo tabulky za vedoucí Anderlecht, hosté okupují čtrnáctou příčku.

Třeba právě tahle minela donutí vedení belgické ligy k zavedení brankových kamer, které fungují už napříkad v Premier League a poprvé byly k vidění na MS v Brazílii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud