19. prosince 2014 • 17:59

Talent Černý v Ajaxu roste. Trenér ho chce vzít s áčkem do Kataru

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovanému českému fotbalistovi Václavu Černému se přiblížil sen hrát za A-tým Ajaxu. Sedmnáctiletý člen dorosteneckého výběru amsterodamského klubu se rychle naučil holandsky, zazářil v mládežnické Lize mistrů a už si zatrénoval s hráči prvního mužstva, s kterými by dokonce mohl odjet na zimní soustředění.



Černý po příchodu z Příbrami hraje za devatenáctku Ajaxu druhou sezonu. Na podzim na sebe upozornil také v Youth League, kde odehrál všech šest zápasů v základní sestavě, připsal si dvě branky a dvě asistence a pomohl k postupu do vyřazovací fáze.

Tréninky s A-týmem nizozemského šampiona si užívá. "Jsme tam tři kluci z devatenáctky a ani jeden z nás to nečekal. Cítíme, že to tempo je ve všem vyšší a musíme se i víc soustředit," přiblížil Černý. "Je to super, když vás vede Bergkamp s De Boerem, kteří vám říkají, co se bude dělat. Postupem času jsme si na to zvykli, ale na prvním tréninku jsem docela koukal," doplnil křídelní útočník.

Václav Černý trénuje s A týmem Ajaxu
Video se připravuje ...

Ve hře je také účast na zimním soustředění se svěřenci Franka de Boera. "Když jsem odjížděl, tak mi bylo řečeno, že jsme v kádru, se kterým se dá počítat na tréninkový kemp v Kataru. Byl by to hezký vánoční dárek a moc bych si to přál, ale budu čekat na zprávu," konstatoval Černý.

K lepší aklimatizaci v Ajaxu mu pomohlo mimořádně rychlé osvojení jazyka. "Naučil jsem se holandštinu za sedm měsíců. Bylo to hodně těžké, protože jsem musel jít přes angličtinu. Sám jsem to nečekal, ale chtěl jsem rozumět srandě v kabině a ulehčit to všem, aby kvůli mě nemuseli mluvit anglicky. Vyšlo to a normálně mluvím. Spoluhráči mi říkali, že se tam ještě nikdo takhle rychle nenaučil. Už mi mohou říct holandsky cokoliv," těšilo rodáka z Příbrami.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud