Pavel Janega
23. prosince 2014 • 04:58

Vrba v pozoru. Sivok už měsíc nehraje a lékař neví, co mu je

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vánoce mají být obdobím dobrých zpráv. Vzkaz, který ale posílá stoper Tomáš Sivok kouči národního týmu Pavlu Vrbovi, patří k těm opačným. To, že obránce Besiktase Istanbul už měsíc nehraje, je známý fakt. „Točím se v začarovaném kruhu a nikdo pořádně neví, co mi je,“ hlásil Sivok z Turecka.



Při chůzi problém nemá, potíže mu nedělá ani klus, jenže jakmile přeřadí na vyšší zátěž, hned je zle. Lékaři tureckého týmu českého reprezentanta léčí, ale zranění se pořád nelepší. A když ano, při zátěži se vrátí. „V klubu si s tím ale popravdě nevědí rady a raději mě poslali k neurologovi,“ vrací se k vyšetření, které podstoupil v pondělí.

Problémem, který se u Sivoka objevil poprvé v závěru kvalifikační bitvy s Islandem, nejspíš nebude svalové zranění. „Přijel jsem do Istanbulu a myslel, že to nic nebude. Otok kolem svalu mi lékaři vyléčili. Ale když jsem šel do předzápasového tréninku, chytla mě křeč do celého svalu. Teď vím, že ten zásadní problém, což jsou nervy, se neléčil,“ popisuje.

Těžké chvíle prožívá kvůli tomu, že se zranění nelepší, nepříjemné je i to, že zatím kluboví lékaři neodhalili, co obránce trápí. „Když vám lékař řekne, že neví, co to je…,“ povzdychne si bezmocně.

Řešením by mohla být léčba u českého experta Pavla Koláře, jenže ta zatím není na programu dne. „Tady jsou lékaři hodně ješitní a ten náš to jaksi nezvládá. Pokud by se to nezlepšilo, tak bych samozřejmě jel do Česka. Ale jak jsou svátky, tak je to blbě načasované. Musím počkat asi až na začátek ledna,“ dodává.

Rozhovor s Tomášem Sivokem čtěte v úterním deníku Sport
Zde si jej můžete koupit a už nyní přečíst i v elektronické podobě >>>

Titulní strana úterního deníku Sport Titulní strana úterního deníku SportFoto sport

Tomáš Sivok v hlavičkovém souboji s Islanďanem Kolbeinnem Sigthorssonem
Tomáš Sivok v hlavičkovém souboji s Islanďanem Kolbeinnem Sigthorssonem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud