1. února 2015 • 21:33

Světoběžník Šumský se znovu stěhuje. Tentokrát do Skotska

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už do sedmé země zavane fotbal Nicolase Šumského. Český záložník, jenž naposledy působil ve slovenské lize v dresu Banské Bystrice, se stěhuje ze starého kontinentu, dnes podepsal smlouvu se skotským Hamiltonem, který po úspěšné zdravotní prohlídce informoval o příchodu Šumského na svém twitterovém účtu.



V Bánské Bystrici, v jejímž kádru figuroval na podzim, jedenadvacetiletý středopolař ani nenastoupil do zimní přípravy. Stejně jako on v posledním týmu slovenské nejvyšší soutěže vedené Štefanem Rusnákem skončilo dvanáct dalších hráčů včetně jiných Čechů Davida Střihavky a Petra Wojnara.

Šumský si tak na fotbalové mapě našel další místo, kde zkusí prorazit. S fotbalem začínal doma ve Vysokém Mýtě, ale ještě v žákovském věku se přestěhoval do Francie. Zkoušel to i v Argentině a Brazílii, až se v roce 2011 vrátil do Česka a během angažmá v Bohemians debutoval v první lize.

Po tragické autonehodě, při níž zemřela jeho přítelkyně, se uchýlil do Slovinska, z něhož se ale záhy vrátil a působil v divizním Vysokém Mýtě. Zájem o něho projevilo Znojmo, ale nakonec odešel loni v létě na Slovensko.

Hamilton Academical, za který v minulosti nastupoval český brankář Tomáš Černý, je aktuálně pátým týmem skotské ligy. Tým od začátku roku trénuje Martin Canning, jenž po odchodu Alexe Neila do Norwiche na čas zaskakoval jako hrající kouč.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud