5. března 2015 • 14:27

Odložil eutanazii, aby viděl zápas svého týmu. Druhý den zemřel

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dvacet let se rval s nevyléčitelnou nemocí. Trpěl v bolestech, lékaři dokonce jeho marný boj už vzdali. Proto se fotbalový fanoušek Brugg rozhodl dobrovolně umřít a podstoupit eutanazii, kterou liberální zákony v Belgii umožňují. V neděli ji ale o jeden den odložil, aby naposledy ve svém životě navštívil zápas milovaného klubu. „Chtěl jsem ještě vidět, jak můj tým vyhraje,“ řekl Lorenzo Schoonbaert.



Před nedělním utkáním se Lorenzo procházel se svou sedmiletou dcerou Dinou po trávníku v Bruggách. Byla to dojemná chvilka. Hodně emotivní. Těžce nemocnému fanouškovi tleskalo ve stoje 20 tisíc lidí, než písknutím na píšťalku zahájil utkání proti Mouscronu.

„Ani jsem nedoufal v tak dojemné loučení,“ řekl Lorenzo, pro kterého fanoušci Brugg připravili transparent se zkratkou YNWA (Nikdy nepůjdeš sám). Skvělý zápas pak sledoval z VIP prostorů. „Než zemřu, chci vidět můj tým vyhrát ještě jeden zápas. To je moje největší přání,“ netajil.

Splnilo se mu, Bruggy vyhrály 3:0. „Můj poslední sen se stal skutečností. Teď můžu v klidu umřít. Slavit budu v nebi,“ dodal Lorenzo. A druhý den nadobro odešel… V pondělí v noci jeho rodina oznámila, že dostal smrtící injekci.

Fanouška Lorenza Schoonbaerta doprovodila na poslední utkání dcera i žena
Fanouška Lorenza Schoonbaerta doprovodila na poslední utkání dcera i žena

„Jak sám řekl, musíme se podívat nahoru. Bude tam zářit hvězda. A to je Lorre… Do poslední chvíle byl statečný. Navždy si ho budeme vážit, milovat, bude nám chybět.“

A co vzkázal Lorenzo fanouškům Brugg? „Děkuji všem za neuvěřitelné ovace ve stoje. Děkuji vám všem. YOU NEVER WALK ALONE!!!“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud