6. března 2015 • 16:22

Fanoušek se loučil, než šel umřít: Ať si tu výhru pamatuje moje dcera

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh Lorenzo Schoonbaerta dojal celý fotbalový svět. Nevyléčitelně nemocný fanoušek Brugg chtěl ještě jednou vidět vítězství svého týmu, než podstoupil v Belgii legální eutanazii – tedy dobrovolnou smrt. Co řekl na stadionu poté, co se mu přání splnilo?



Po výhře nad Moeskroenem 3:0 nebyla o emoce nouze. A dojatý byl také 41letý Schoonbaert, který v uplynulých dvaceti letech podstoupil 37 neúspěšných operací.

„Jsem teď nevýslovně šťastný,“ řekl fanoušek jen tři dny před svojí smrtí. „Dnešní den bude tou nejdražší vzpomínkou pro moji dceru, která si ji bude pamatovat po celý život,“ prohlásil. Sedmiletá dcera Dina strávila celé utkání po boku svého otce ve VIP lóži.

Po zápase se Schoonbaert setkal také s australským brankářem Brugg Matem Ryanem, který označil fanouškovu vnitřní sílu za inspirativní.

A nejen pro něj. Na dálku mu vyjádřili podporu také fanoušci Besiktase Istanbul, kteří na sociální sítě umístili fotografii transparentu se Schoonbaertovým jménem.

Lorenzo Schoonbaert se po utkání setkal s brankářem Brugg Matem Ryanem
Lorenzo Schoonbaert se po utkání setkal s brankářem Brugg Matem Ryanem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud