3. července 2015 • 17:30

Pád nástupce Pelého! Aduovi ve 4. finské lize za gól tleskalo 15 diváků

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsmutnější oslava gólu na světě. Americký fotbalista Freddy Adu, o němž se před lety hovořilo jako o obrovském talentu, z něhož vyroste nový Pelé, vstřelil ve čtvrté nejvyšší finské soutěži gól z přímého kopu. Míč vymetl horní růžek, ale šestadvacetiletý Američan vypadal spíš smutně než aby slavil. Adu nejspíš není spokojený s tím, kam to v kariéře dotáhl…



V šestnácti letech byl Freddy Adu hvězdou. Média se předháněla v prognózách, kam to fotbalově dotáhne a pasovala jej na nástupce fotbalového krále – Brazilce Pelého. Zajímal se o něj Manchester United, nakonec ho získala v roce 2007 Benfica Lisabon. Kamkoliv přišel, tam propadl...

A jaká je realita o deset let později? Hraje ve Finsku čtvrtou nejvyšší soutěž za rezeru týmu Kuopion Palloseura.

Pro Američana je nejspíš hodně frustrující, že se neprosadil ve finské lize, které patří v hodnocení nejvyšších soutěží až 35. místo.

To nic nemění na tom, že ve čtvrté lize dal Freddy Adu na hřišti příšerné kvality krásný gól z trestného kopu, tleskalo mu za něj asi patnáct fanoušků. Podle toho také vypadala oslava gólu, pohled na video hovoří za všechno. Takhle si nástupce Pelého svou kariéru jistě nepředstavoval.

Freddy Adu při představení ve finském klubu Kuopion Palloseura
Freddy Adu při představení ve finském klubu Kuopion Palloseura

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud