12. října 2015 • 18:32

Supertalent Adu na odpis? NE! V týmu exslávisty skvěle nahrál na gól

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako teenagera ho přirovnávali k Pelému, hrál za americkou reprezentaci, pak přišel tvrdý pád. Záložník Freddy Adu zůstává v paměti fanoušků jako fotbalový supertalent, jehož potenciál se úplně rozplynul. Nyní v druhé nejvyšší americké soutěži NASL alespoň ukázal záblesk svých někdejších schopností. Naposledy za tým Tampa Bay Rowdies krásně nahrál na vyrovnávací gól.



Ve 14 letech se stal nejmladším hráčem s profesionální smlouvou v Major League Soccer, o dva roky si Adu zahrál za áčko Spojených států, jako devatenáctiletý si z hromady zvučných klubů vybral jako své působiště Benfiku Lisabon. Pak se něco zlomilo a věhlas talentovaného útočníka uvadal a uvadal.

Působil ve Francii, Turecku, Srbsku a naposledy ve čtvrté finské lize. Už to vypadalo, že Adu totálně vyhoří. Po červencovém přestupu do Tampy to vypadá, že má v 26 letech ještě šanci odrazit se od dna.

V týmu, kde působí bývalý brankář Slavie a Bohemians Kamil Čontofalský (ten tentokrát zůstal mezi náhradníky), to v posledním utkání názorně ukázal. Nastoupil v základní sestavě a chvíli před koncem předvedl parádní asistenci. Obloučkem po vzoru Karla Poborského poslal míč přes obranu soupeře ke skórujícímu Brianu Shriverovi.

„Téhle hře dlužím všechno,“ napsal Adu nedávno na svůj twitterový účet. Nyní to vypadá, že se konečně snaží začít svůj dluh splácet.

VIDEO | Podívejte se, jak Adu parádně nahrál na vyrovnávací gól

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud