29. října 2015 • 20:50

Nepískl penaltu, zamkli ho v šatně. Sudí zachránil až turecký prezident

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na fotbale v Turecku bylo pořádně horko. Po středečním ligovém utkání Trabzonosporu s Gaziantepsporem (2:2) si chvíle hrůzy prožila trojice rozhodčích. Poté, co hlavní sudí Cagatay Sahan v závěru neodpískal penaltu pro domácí tým, jeho i s asistenty prezident klubu nechal zamknout v šatně a držel je tam ještě čtyři hodiny po utkání. Situaci uklidnila až přímá intervence tureckého prezidenta Erdogana, přesto arbitry musela při odchodu ze stadionu před rozezlenými fanoušky chránit početná eskorta policistů.



Na evropské fotbalové scéně by se tahle divočina asi nemohla odehrát. V Turecku, kde působí řada hvězd celosvětového formátu a i několik českých fotbalistů, je evidentně možné téměř cokoliv.

V utkání Trabzonosporu s Gaziantepsporem vše odstartovala situace z nastavení. Domácí se za stavu 2:2 dožadovali pokutového kopu, když přihrávka útočníka Oscara Cardoza zasáhla ruku bránícího hráče.

VIDEO: sestřih utkání Trabzonospor - Gaziantepspor (sporný moment od času 5:00)

Šlo z hlediska pravidel o diskutabilní moment, který ale zřejmě hlavní sudí posoudil správně, penalta se nekopala. To se vůbec nelíbilo domácímu táboru včetně rozzuřených fanoušků a začalo peklo.

Situaci do vlastních rukou vzal prezident klubu Ibrahim Hacıosmanoglu. Rozhodčí nechal zamknout v šatně a odmítl je pustit do doby, než sám osobně přijede na stadion. Mezi tím stačil urazit novinářku, která žádala, aby sudí mohli po zápase normálně domů, ignoroval prosby vedení turecké fotbalové asociace i dalších funkcionářů tureckého fotbalu.

Trojice sudích tak seděla uvězněná v šatně na stadionu a čekala, co bude. Podle webu www.dailysabah.com je chtěl naštvaný prezident klubu držet na stadionu až do rána, dokud si s nimi osobně nepromluví.

Kritickou situaci nakonec vyřešil turecký prezident Erdogan. Zavolal Hacıosmanogluovi a přemluvil ho, aby svůj názor změnil. Po čtyřech hodinách od konce zápasu tak nakonec byli sudí volní.

Vypjatý večer ale ještě zdaleka nekončil. Na rozhodčí před stadionem stále čekalo zhruba pět stovek rozzuřených fanoušků, kteří nezapomněli na neodpískanou penaltu. Sudí do přistaveného autobusu musela doprovázet policie, vzduchem létaly kameny a další nebezpečné předměty.

VIDEO: odchod sudích ze stadionu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud