23. listopadu 2015 • 17:28

Začínali v Příbrami. Teď čeští mladíci hráli proti sobě na Ajaxu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vychovala je příbramská akademie. Jako malí kluci spolu jezdili po celé Evropě, kde absolvovali různé stáže. Jejich společný příběh má zajímavé pokračování. V sobotu se Václav Černý a Dominik Mašek potkali na hřišti jako soupeři v nizozemské lize. Větší radost měl po utkání mladší Václav, jehož Ajax Amsterdam doma zvítězil nad Leeuwardenem vysoko 5:1.



Příběh jako z pohádky. Oba si tvrdě jdou za svými sny a ty se jim postupně splňují. Po sobotním vzájemném duelu vložil agent obou hráčů David Nehoda na sociální síť příspěvek o tom, jak spolu byli kdysi na stáži například v londýnské Chelsea, v sobotu se potkali jako soupeři.

Jejich cesty z Příbrami však směřovaly jinam. Starší Mašek odešel v 17 letech do německého Hamburku, kde působil v mládežnických výběrech, avšak nikdy se neprosadil do bundesligového áčka. Mladší Černý zvolil angažmá v Ajaxu Amsterdam, kde se postupně i přes nízký věk zapojuje s prvním týmem.

Letos v létě využil Mašek nabídky nizozemského Leeuwardenu a upsal se mu na dva roky s půlroční opcí. V jeho dresu letos nastoupil pouze ke dvěma duelům. V září odehrál celých 90 minut proti mistrovskému Eindhovenu a v sobotu si připsal 16 minut právě proti Ajaxu.

To Černý patří stále ještě do juniorky Ajaxu. I tak má ale na kontě tři starty v áčku pod vedením Franka de Boera. Druhý ligový start si odbyl právě v českém mini souboji, když dostal šanci na posledních 25 minut. Černý nastoupil do utkání v 64. minutě za stavu 5:1 pro Ajax, který se drží v čele nizozemské ligy. Naopak Leeuwardenu se nedaří, s pouhými sedmi body je předposlední a po 13 kolech stále čeká na první výhru v sezoně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud