Karel Häring
4. ledna 2016 • 15:55

Basilej si váží Suchého, prodloužila s ním smlouvu o dva roky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový rok začal pro Marka Suchého tím nejlepším možným způsobem. Jeho zaměstnavatel, švýcarský klub FC Basilej, s ním prodloužil kontrakt o dva roky, do června 2019 s opcí. A podle hráčova manažera jde o lukrativní smlouvu.



„Novým dlouhodobým kontraktem byla potvrzena klíčová role Marka v týmu. Klub má v plánu kolem něj dobudovat mužstvo, které bude pravidelným účastníkem Ligy mistrů,“ okomentoval novou smlouvu hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

K prodloužení došlo po dvou letech od příchodu do Basileje z ruského Spartaku Moskva. Za tu dobu odehrál odchovanec pražské Slavie za nejúspěšnější švýcarský klub posledních let třiašedesát ligových zápasů, v minulém ročníku si vyzkoušel i Champions League.

O jeho silné pozici svědčí i to, že na podzim chyběl v ligové soutěži jediný duel a celkově odehrál v probíhajícím ročníku sedmadvacet soutěžních utkání za Basilej. V minulém roce také opakovaně nastupoval s kapitánskou páskou.

„Jsme pyšní, že Marek je jedním z mála českých hráčů, který má takové postavení ve špičkovém evropském klubu,“ uvedl Kolář, který o podobě kontraktu vyjednával s funkcionáři klubu od posledního prosincového utkání Basileje v Evropské lize s Poznaní.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud