27. března 2016 • 12:20

Chystá se fotbalová SuperČína. Z Realu chce přetáhnout 24 trenérů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude SuperČína. Po té budou slintat všichni fotbaloví fanoušci, věří v Číně. Tamní fotbalová akademie Evergrande totiž hodlá získat 24 mládežnických trenérů z Realu Madrid, chce dát mladým talentům stejnou školu, jakou dostali v minulosti třeba Raúl, Iker Casillas či třeba Juan Mata. Ti všichni prošli madridskou fotbalovou akademií.



Španělský specialista na mládežnický fotbal Javier Moreiras poslal ale už dopředu varování, že cesta za úspěchem nebude jednoduchá. Za velký nedostatek označil fakt, že neviděl v Číně hrát děti fotbal na ulicích. „Je třeba, aby se tohle změnilo. Na ulicích se hraje fotbal ve Španělsku, Francii, Itálii či Anglii,“ prohlásil expert.

Trvat prý bude třeba dvacet let, než se může Číně podařit prohnat nejlepší týmy na mistrovství světa. „Musíte začít pracovat právě s těmito dětmi z ulice a možná za patnáct, dvacet let, by mohla přijít šance na mistrovství světa. Vyhrát MS, to je úplně jiný svět,“ dodal.

Žáci tamních škol mají jako inspiraci hvězdy nejvyšší španělské soutěže. „Doufám, že se dostanu do reprezentace naší akademie a pak přestoupím do takového klubu, jako je Real Madrid nebo Barcelona,“ neskrývá odhodlání student Xing jie, který je jedním z nejlepších hráčů na Akademii.

Čínský investor během zimy vstoupil i do českého fotbalu, kde ovládl pražskou Slavii. Samotná čínská Super League ale ohromila svět v posledních týdnech, kdy do soutěže zamířily hvězdy - Jackson Martinez za 31,5 milionu liber, či třeba Ramires nebo Gervinho. „Možná by mohla přijít šance dostat se do čínské reprezentace a bojovat za národní hrdost.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud