1. května 2016 • 10:00

Vaclík si vychytal pětiletou smlouvu, Basilej slaví titul i se Suchým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Basileje s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým získali sedmý švýcarský titul v řadě. Rozhodla o tom jejich výhra 2:1 nad Sionem, za který 63 minut odehrál záložník Martin Zeman. Celkově 19. mistrovskou trofej Basilej slaví pět kol před koncem ligy, na druhé Young Boys Bern má náskok nedostižných 16 bodů. Basilej si titulem zajistila účast v základní skupině Ligy mistrů, Vaclík se navíc dočkal nového kontraktu.



Suchý získal s Basilejí třetí mistrovský titul, Vaclík , který k triumfu dopomohl 11 čistými konty, se švýcarským týmem slaví podruhé.

Těsně před zápasem navíc klub na svém twitteru informoval, že sedmadvacetiletý brankář prodloužil s Basilejí smlouvu do roku 2021.

"Za prodloužení smlouvy jsem rád. Klub má velké ambice, skvělé fanoušky a cítím se tu i s rodinou velmi dobře. Máme ten klub rádi, ale i město a lidi v Basileji, cítíme se tu jako součást velké rodiny," uvedl Vaclík na webu švýcarského celku.

Sedmadvacetiletý Vaclík přišel do Basileje v létě 2014 ze Sparty a v sobotu proti Sionu (2:1) odehrál za švýcarský tým jubilejní 60. zápas v tamní superlize. Titul získal podruhé a dopomohl k němu 11 čistými konty. O dvanácté jej připravil v nastavení sionský záložník Velorjub Salatič.

S Vaclíkem se radoval ze zisku titulu i reprezentační spoluhráč Marek Suchý, který je už trojnásobným švýcarským mistrem. Český obránce letos v lednu prodloužil v klubu smlouvu do roku 2019 s roční opcí.

Basilej slaví sedmý mistrovský titul v řadě. V jeho dresu slaví i čeští fotbalisté Tomáš Vaclík a Marek Suchý.
Basilej slaví sedmý mistrovský titul v řadě. V jeho dresu slaví i čeští fotbalisté Tomáš Vaclík a Marek Suchý.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud