15. května 2016 • 21:08

Hloušek slaví s Legií titul. Papadopulos sestřelil Čechy v Gliwicích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Adam Hloušek se stal s Legií Varšava polským fotbalovým mistrem. Klub získal jedenáctý titul v historii po výhře 3:0 nad Pogonem Štětín až v závěrečném ligovém kole, kdy ho těsně před nosem sebral Piastu Gliwice, který vede český trenér Radoslav Látal a v jehož dresu působí Martin Nešpor a Kamil Vacek.



Hloušek při závěrečné výhře odehrál celý zápas. Levonohý fotbalista chyběl od zimního příchodu do Legie na hřišti jen tři minuty a k zisku titulu pomohl i dvěma góly.

Legia se na polský trůn vrátila po roční přestávce a získala třetí titul z posledních čtyř ročníků.

VIDEO: Oslavy Legie po vítězství nad Štětínem

Gliwice skončily druhé s tříbodovou ztrátou, protože poslední zápas proti Lubinu doma nezvládly a prohrály 0:1. O výhru Zaglebie se postaral Michal Papadopulos. Český útočník se v této sezoně Ekstraklasy trefil osmkrát a pomohl týmu k třetímu místu a postupu do předkol Evropské ligy.

Dobrou stopu zanechala i česká kolonie v Gliwicích. Nešpor a Vacek pod Látalovým vedením pravidelně nastupovali a podíleli se na překvapivém umístění Piastu. Nešpor zaznamenal 11 branek, Vacek se trefil pětkrát a navíc přidal osm asistencí.

Adam Hloušek se vyhnul sestupu se Stuttgartem a slaví polský titul
Adam Hloušek se vyhnul sestupu se Stuttgartem a slaví polský titul

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud