17. května 2016 • 22:33

Velký triumf. Pekhart slaví s AEK výhru v poháru, Olympiakos padl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté AEK Atény získali popatnácté v historii Řecký pohár, když ve finále porazili Olympiakos Pireus 2:1. K triumfu pomohl i český útočník Tomáš Pekhart, který dnes nastoupil na poslední minuty. Připsal si tak druhý klubový úspěch po titulu se Slavií v roce 2009.



AEK čekal na některou z trofejí od roku 2011, kdy vyhrál právě pohár. Krátce nato byl klubem přeřazen až do třetí ligy, ale loni se vrátil do nejvyšší soutěže a nyní k třetímu místu v lize přidal i pohár.

Proti Olympiakosu poslal AEK do vedení Mantalos a po změně stran zvýšil Džebúr. Pireus snížil zásluhou Dominguéze, ale soupeř už výhru nepustil.

Řecký pohár se letos kvůli výtržnostem fanoušků málem nedohrál. V březnu vláda soutěž předčasně ukončila, ale po zásahu FIFA ho znovu obnovila s tím, že se bude hrát bez diváků. Finále se mělo hrát původně 7. května, ale bylo na žádost policie odloženo kvůli stávce proti změnám v důchodovém a daňovém systému.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud