18. června 2016 • 12:50

Nedvěd je tváří čínské SUPERLIGY. Z dohody může těžit i český fotbal

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podepsáno. Slavný český fotbalista Pavel Nedvěd bude propagovat elitní fotbalovou soutěž v Číně. Podle informací deníku Sport uzavřel kontrakt, který znamená, že se stává tváří tamější Superligy, a to na dobu tří let. Smlouvu signoval v minulých dnech a lze očekávat, že se v nejbližší době v asijské velmoci osobně objeví.



Držitel Zlatého míče má v Číně obrovské renomé a jeho nové fotbalové angažmá bylo předmětem nejvyššího státního zájmu. Osobně na něm záleží čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi. Svou přízeň dal Nedvědovi najevo i během své nedávné návštěvy Prahy, které byl viceprezident turínského Juventusu přítomen.

Uzavření jednání zároveň znamená, že by se mohlo pohnout hledání nového sponzora pro českou ligu, kterou má na starosti šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta a upíná se právě k Číně.

Nedvědovo Ano přitom bylo jednou z klíčových podmínek, aby odtamtud za zprostředkování společnosti CEFC, majitele pražské Slavie, a jejího zástupce Jaroslava Tvrdíka přišla finanční injekce. Pro Sport to uvedl přímo Tvrdík a nepřímo potvrdil Pelta.

„Je to jedna z věcí, která zapadá do celkové mozaiky,“ řekl předseda FAČR. Ten toužil po navýšení ročního příspěvku šedesát milionů korun, který dosud Synot poskytoval, o milion eur, takže by se konečná částka vyšplhala k hranici devadesát milionů korun. Zájem by mohly mít například čínské aerolinky.

Další součástí košaté fotbalové spolupráce by měla být tuzemská liga na čínských obrazovkách. Podle informací Sportu se o prodeji televizních práv rovněž intenzivně jedná.

„Záleží na tom, jestli se nám podaří dotáhnout do konce práva pro čínskou televizi a bude v ní vysílán některý zápas a například hodinový sestřih,“ uvedl již dříve Tvrdík, když hovořil o podmínkách získání ligového sponzora.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud