1. července 2016 • 04:59

Agent o Vrbovi: Za měsíc si v Rusku vydělá jako v Česku za rok

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pavel Vrba opustil českou reprezentaci a plácl si s ruským klubem Anži Machačkala. Zatímco předseda FAČR Miroslav Pelta ještě během EURO ve Francii tvrdil, že by ho to do klubu z Dagestánu netáhlo, ruský agent Sandor Varga to vidí jinak. V rozhovoru pro ruský deník sportsdaily.ru svůj pohled objasnil.



„Proč šel Pavel Vrba do Anži? Měsíční plat tady je téměr jako roční plat v České republice. Takže to je odpověď,“ tvrdí Varga, který zastupuje například brankářského veterána Oleksandra Šovkovskyjho z Dynama Kyjev.

Nejen peníze ale hrály podle ruského agenta v rozhodování zkušeného kouče roli. „Vrba mluví perfektně rusky, zná ruskou mentalitu, má v Rusku přátelé,“ vypočítává Varga, kterého Vrbův příchod do Machačkaly potěšil.

„Osobně jsem velmi rád, že bude v ruském fotbale nový zajímavý kouč. Pavel Vrba je velmi dobrý trenér, má pevné zásady a jeho týmy hrály vždy dobrý fotbal,“ říká agent.

„Na EURO úspěšný nebyl, ale měl omezené možnosti a z týmu se snažil vymáčknout maximum. Také se nedá říct, že by vše bylo špatně. Češi byli skvěle takticky připravení. Kdyby hráli pětkrát s Maďarskem, čtyřikrát by vyhráli,“ dodává.

Varga také prozradil zajímavou věc. Podle něj byl Vrba připravený opustit českou reprezentaci bez ohledu na úspěch či neúspěch na EURO. „Když jsme se setkali naposledy, Pavel mi řekl, že chce tým opustit,“ tvrdí ruský agent.

„Cítil, že potřebuje změnu. Asi před rokem se rozhodl, že chce udělat další krok. I kdyby Češi vyhráli mistrovství Evropy,“ zakončuje.

Vrba nicméně v rozhovoru pro FAČR tvrdil něco jiného. „Během dvou let u reprezentace mě kontaktovalo možná pět šest agentů, ale nikdy to nebylo konkrétní. Proto jsem nemohl tvrdit, že od národního týmu odcházím, nic jsem neměl,“ řekl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud