18. července 2016 • 10:20

Bývalý hráč Chelsea v Číně: hrozivá zlomenina, trenér věští konec

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl zlákán do ráje, ale je dost možné, že bude na angažmá v Číně vzpomínat jako na velké utrpení. Senegalský útočník Šanghaje Šen-chua Demba Ba si totiž při jednom z utkání čínské ligy ošklivě zlomil nohu a ve vzduchu visí otazník, zda to pro 31letého fotbalistu nebude znamenat konec kariéry. „Je to dost možné,“ přiznal po utkání kouč Gregorio Manzano.



Vše vypadalo jako nevinný souboj. Senegalský útočník si předkopl míč, ale nečekal srážku s jedním ze soupeřů. Ten mu nešťastně šlápl na holeň a okamžitě bylo zle.

Bývalý útočník Hoffenheimu, Chelsea či Besiktase se skácel k zemi s bolestivou grimasou. Pohled na zlomenou nohu, která mu visela ve vzduchu, mluvil za vše. Britská média, která o události informují, přirovnala zraněním k těm, která prodělali i bývalý hráč Arsenalu útočník Eduardo, či záložník stejného klubu Aaron Ramsey.

VIDEO: Vážné zranění útočníka Demba By

Tito dva se však po vážném zranění dokázali vrátit zpátky na fotbalové trávníky. To v případě Demba By, není tak jisté. Po utkání totiž trenér Šanghaje Gregorio Manzano přišel s šokující zprávou. „Je dost možné, že to pro něho bude znamenat konec profesionální kariéry,“ překvapil španělský kouč.

Šanghaj Šen-chua utkání nakonec vyhrála díky brance dalšího hráče z Evropy Fredyho Guarína, který působil v Portu a Interu Milán, radost z výhry ale zakalilo zranění hvězdného útočníka. „Raději bych dnes prohrál, než aby se to Dembovi stalo,“ přiznal.

Demba Ba patří v čínské lize mezi největší hvězdy. Aktuálně je nejlepším střelcem, když v 18 zápasech nastřílel 14 branek. Nyní ho však čeká od fotbalu minimálně půlroční pauza.

Záběry na zlomenou nohu jsou jen pro silné nátury
Záběry na zlomenou nohu jsou jen pro silné nátury

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud