6. srpna 2016 • 15:30

Kadlec do Sparty? Nedokážu si to představit. Stojí miliony, říká Novák

Autor: dvo, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta před pár dny jasně deklarovala, že její zájem o příchod Tomáše Rosického a Václava Kadlece, stále neutichá. S příchodem útočníka dánského Midtjyllandu to však nebude tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Není nejlevnější. Záleží na tom, zda je Sparta připravená za něj dát nevím kolik milionů eur,“ uvedl Kadlecův spoluhráč Filip Novák.



Ze Sparty nejdříve zamířil v roce 2013 do zahraničí. Za částku, která přesahovala 100 milionů korun, si Kadlece pořídil německý Eintracht Frankfurt. Angažmá mu však nevycházelo dle jeho představ a tak se v zimě 2015 vrátil na Letnou na tříměsíční hostování, kde výrazně pookřál. Po návratu do Německa se však znovu opakoval stejný scénář. S někdejším českým talentem ve Frankfurtu nepočítali a v prosinci přestoupil do dánského Midtjyllandu.

Nyní se znovu řeší, jeho případný návrat do Čech. „Pořád věřím, že příchody ještě nejsou uzavřené. Čekáme na Rosického , Kadlece, nebo další posily, to je pravda,“ komentoval přestupové novinky před pár dny pro klubový web trenér Zdeněk Ščasný.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál se v Dánsku postupně rozehrál do slušné formy. Během sedmi zápasů vstřelil tři góly a po zranění si vybojoval místo v základní sestavě. I proto zaujal Letenské. Produktivní hráč se zkušenostmi z evropských pohárů takového typu jim v kádru schází. Navíc dokáže nastoupit na pozici křídla, plnit roli podhrotu či přímo v útoku.

Útočník Midtjyllandu Václav Kadlec dal dva góly za šest minut
Útočník Midtjyllandu Václav Kadlec dal dva góly za šest minut

Jednání se zástupci Midtjyllandu však nebudou vůbec snadná. „Myslím, že se všechno rozhodne podle toho, jestli Sparta či my postoupíme do základní skupiny Evropské ligy,“ říká spoluhráč Filip Novák. „My určitě nikoho pouštět nebudeme předtím, než se rozhodne.“

Rozhodovat budou také finanční nároky dánského klubu. Z Frankfurtu jej vykoupil za sumu, která se pohybovala kolem 60 až 65 milionů korun. „Není nejlevnější a záleží na tom, zda je Sparta připravená za něj dát nevím kolik milionů eur. Nedokážu si to představit, ale všechno je možné,“ míní Novák.

Člena širšího reprezentačního kádru prý přestupové spekulace nijak nerozptylují. „Nedává nic najevo, naplno trénuje a dál maká,“ dodává Novák, který ve čtvrtek vystřelil Midtjyllandu postup do play off Evropské ligy, kde se utká s tureckým Osmanlisporem o postup do základní skupiny.

Až poté bude zřejmě jasno, zda se Kadlec znovu vrátí zpátky na Letnou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud