4. října 2016 • 10:29

Je mu 13 a už hrál za tým do 20 let! Podívejte se, co umí talent Celtiku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

To jméno je teď v kurzu. Dembele. Jeden dal v týdnu v Lize mistrů dva góly Manchesteru City, druhý válí od léta za Dortmund a motal hlavy hráčům Realu. A nyní je tu další. Karamoko Dembele upoutal fotbalové fanoušky, zahrál si totiž za tým Celtiku do 20 let. Co je na tom tak super? Šikovnému fotbalistovi je teprve 13 let!



Karamoko Dembele je ve Skotsku označovaný jako „nový Messi“. Takových už bylo, řeknete si. Jasně, to je pravda. Ale když se na hru teprve třináctiletého kluka podíváte, máte problém věřit tomu, že to je skutečné.

Míč přilepený u levé nohy, rychlé kličky, přehled, výborná přihrávka i střela. To mladíček Dembele ukazuje v dresu Celtiku pravidelně. Spoluhráči to dobře vědí a tak většinou přihrávkou hledají právě jeho.

Proto dostal Dembele velkou šanci. Zahrál si za tým Celtiku do 20 let proti Hearts. Mladý šikula začal na lavičce a nastoupil v 81. minutě. V celé Británii je z toho velký rozruch. Přece jen, ve třinácti letech je to nevídaný počin.

VIDEO | Podívejte se, co všechno umí třináctiletý Dembele

Teď jen, aby se Dembeleho cesta nezasekla jako u mnoha a mnoha jeho předchůdců. Jsou před ním totiž další velké výzvy. Třeba stát se nejmladším střelcem seniorského týmu Celtiku.

Tento rekord zatím drží Jack Aitchison, který skóroval proti Motherwellu v 16 letech a 71 dnech. Dembele má ještě dost času.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud