14. října 2016 • 04:35

Ve 13 trénoval s áčkem Celtiku. Bál jsem se, že ho zašlápnu, říká parťák

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okouzlil celý fotbalový svět. A to mu je teprve 13 let! Karamoko Dembele svou výbornou technikou nezaujal jen fanoušky na sociálních sítích. Jeho kvalit si všimli i zástupci slavného Celtiku a poslali ho trénovat s A týmem. „Je tak malý, nechtěli jsme ho zašlápnout,“ řekl jeho jmenovec a nadějný útočník Moussa Dembélé.



Neuvěřitelný skok. Ještě před pár dny si objev posledních dní pohrával se stejně starými protihráči, před týdnem už nastoupil za dvacítku Celtiku. V zápase proti Hearts začal mladý šikula na lavičce a na plac šel v 81. minutě. V celé Británii z toho byl velký rozruch. Přece jen, ve třinácti letech je to nevídaný počin.

To ale není vše. Neobyčejný mladík si už užil i trénink s hlavním týmem. „Je tak malý, nechtěli jsme ho zašlápnout. Má talent, ale uvidíme, jaký z něj bude hráč,“ řekl s úsměvem spoluhráč Moussa Dembélé.

Mladý Karamoko Dembele má ještě jednu velkou výhodu. Fotbal prostě miluje. Podle lidí, kteří ho znají už od útlého věku, fotbalem žil v podstatě od narození. „Jsem přesvědčený, že se narodil s míčem u nohy a hned dal housle porodní bábě,“ tvrdí o něm s nadsázkou skotský trenér David Feeney, který mladíka zná od jeho pěti let.

VIDEO: Podívejte se, co umí teprve 13letý Dembele

Zelený klub z Glassgow si své nové hvězdičky nadmíru váží. Se zvýšenou mediální pozorností roste i pozornost velkoklubů. O klenot Celtiku se zajímají hvězdné týmy jako Manchester United, Manchester City, Chelsea, Barcelona či Bayern Mnichov. Dembele se však rozhodl pro Celtik.

Je tak dost možné, že velmi brzy uvidíme třináctiletého klučinu na hřišti v nejvyšší skotské lize. Má k tomu dost dobře nakročeno, ale z minulosti se ví, že obzvlášť u mladých talentů není třeba nic uspěchat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud