10. ledna 2017 • 17:40

Dojemný trénink! S Chapecoense se chystají hráči, kteří přežili tragédii

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragédie brazilského klubu Chapecoense otřásla fotbalovým světem. I přes četné ztráty na životech se mužstvo z města Chapecó nehodlá vzdát, a s novým kádrem se pilně chystá na novou sezonu. A bojovat chce bez úlev.



Většině z nich je kolem 18 let, některým i méně, a nadcházející sezona brazilské Serie A pro ně bude první zkušenost s dospělým fotbalem. Přesto vědí, že na ně bude upřeno mnoho očí. Hráči, kteří poprvé vyběhli na hřiště Areny Condá, totiž budou oblékat dresy fotbalových hrdinů z Chapecoense.

Letadlo s hráči, trenéry a funkcionáři spadlo 28. listopadu v Kolumbii cestou na finále Jihoamerického poháru. Zahynulo 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm manažerů z vedení klubu.

Soupiska brazilského týmu se proto skládala těžce. Zapojili se už Neto s Alanem Ruschelem, dva ze tří přeživších hráčů, kteří jako zázrakem mohou znovu hrát fotbal. Ale třeba Neto se ještě opíral o berle.

Z původního mužstva zbyli také tři hráči, kteří do Kolumbie neodcestovali.  Hned deset hráčů muselo být povýšeno z juniorky, dalších patnáct nabídly narychlo jiné kluby.

Tým, který před očima nadšených fanoušků trénoval, ale zdaleka nemusí být finální podobou "nového" Chapecoense. "Chci přivést ještě aspoň dvacet hráčů," prohlásil Vagner Mancini, který po zesnulém Caio Juniorovi novým hlavním trenérem.

Obrozený tým Chapecoense sehraje svůj první zápas proti brazilským šampionům z Palmeiras už 21. ledna, a jen pět dní nato otevře ligovou sezonu v derby proti Joinville.

I přes mnoho vyjádření solidarity klub odmítl možnost, že by měl být uchráněn od sestupu. Kromě nového začátku v lize je navíc čeká účast v Copa Libertadores, kam se kvalifikovali jakožto čestní vítězové Jihoamerického poháru.

Obránce Neto, jeden z přeživších letecké tragédie Chapecoense
Obránce Neto, jeden z přeživších letecké tragédie Chapecoense

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud