7. února 2017 • 21:10

Vzpoura veterána! Casillas vládne Evropě, Porto dostalo nejméně branek

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Realu se před rokem a půl pakoval jako nepotřebný. Po první sezoně v Portu, kde si zvykal na nové spoluhráče, se však znovu ukazuje v dobrém světle. Někdejší hvězda „bílého baletu“ Iker Casillas se stal oporou portugalského celku. V lize udržel 11 čistých kont a je na tom nejlépe mezi brankáři v Evropě.



Běžel nastavený čas. Porto vedlo v důležitém sobotním šlágru se Sportingem Lisabon 2:1 a pouze výhra by jej udržela v kontaktu s první Benfikou. Když v tom se to seběhlo. Po rohovém kopu hlavičkuje Coates a míč zcela jasně míří do sítě. Domácí příznivci už mají hlavu v dlaních...

S takovým scénářem však 35letý veterán v brance vůbec nesouhlasí. Natáhne své mrštné tělo a jako za starých časů předvede famózní zákrok. Fanoušci nevěří vlastním očím a nejsou sami. „Tenhle zápas vyhrál Casillas ,“ prohlásil po zápase trenér Sportingu.

Ačkoliv nulu proti zelenobílým španělský brankář neudržel, patří v této statistice mezi jedničku v Evropě. Co se týká ligových zápasů inkasoval Casillas pouze 11 branek a vychytal 11 čistých kont. I díky němu jsou až za Portem kluby jako Bayern, Juventus či PSG.

Klub Zápasy Inkasované góly
Porto 20 11
Bayern 19 12 
Villarreal 21 14
Tottenham 24 16
Juventus 21 16
PSG 23 17

Vyvrátit fakt, že hraje "pouze" portugalskou ligu, bude mít zkušený brankář v osmifinále Ligy mistrů, ve kterém se Porto střetne s italským Juventusem, za který chytá další aktivní legenda mezi brankáři Gianluigi Buffon .

Celkem Casillasova bilance z aktuální sezony zní: 28 zápasů a 15 čistých kont, což je oproti minulé sezoně (40/14) rapidní zlepšení a doma ve Španělsku už se mluví o jeho návratu do reprezentace.

V té chybí od loňského EURO ve Francii. Po turnaji převzal národní tým Julen Lopetegui, který Casillase vedl rok v Portu a dosud ho nepovolal. Nyní však říká. „Rozhodně jsem mu dveře do reprezentace nezavřel.“

Španělský brankář v Iker Casillas v dresu Porta
Španělský brankář v Iker Casillas v dresu Porta

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud