13. února 2017 • 18:05

Boj o trůn v Polsku. Paixaové řádili, Van Kessel nebyl ani na lavičce

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polská fotbalová Ekstraklasa v neděli žila šlágrem o čelo soutěže. Lechia Gdaňsk doma přejela Jagiellonii Bialystok 3:0 a po 21 zápasech se vyhoupla na čelo tabulky. Utkání ovládla dvojčata Flavio a Marco Paixaovi, kteří se postarali o všechny branky. Druhý jmenovaný je v Česku známý pro své krátké a nevydařené angažmá ve Spartě. Gino van Kessel, který do Lechie odešel na hostování ze Slavie, se neobjevil ani na lavičce.



Marco Paixao přišel do Sparty v létě 2015. V přípravě mu to pálilo a sebevědomě mluvil o tom, že je na Letné připravený nasázet 30 gólů za sezonu. Jenže brzy se mu přestalo dařit a vypadl ze sestavy.

V polovině října si ke vší smůle na tréninku zlomil kotník a v dresu Sparty se už v utkání neukázal. V zimě se vrátil do Polska, kde podepsal smlouvu na 2,5 roku s Lechií Gdaňsk.

V klubu působí se svým dvojčetem Flaviem a oba prožívají skvělou sezonu. Dohromady nastříleli už 17 branek a vedou klubovou produktivitu. Dařilo se jim i v nedělním šlágru proti Jagiellonii Bialystok.

Marco vstřelil dvě branky, jeho bratr přidal v závěru třetí zásah z penalty. Šlo o velmi důležité utkání, díky vysoké výhře se Lechia dostala na první příčku tabulky a stále bojuje o svůj první ligový titul v historii.


Lechia Gdansk vs Jagiellonia 3-0 All Goals... by Flash-Score

V Lechii se rozkoukává i Gino van Kessel, který do klubu zamířil na hostování ze Slavie. Ač na klubových stránkách tvrdil, že je připravený do hry, v nedělním duelu se neobjevil ani na lavičce náhradníků.

V boji o titul figuruje i momentálně třetí Legia Varšava, účastník aktuálního ročníku Ligy mistrů. V kádru klubu jsou čeští hráči Adam Hloušek a Tomáš Necid .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud