23. února 2017 • 15:24

Rasismus v Srbsku! Brazilec se z něho rozbrečel, soupeř to ještě podporoval

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je vážně hodně přes čáru. Fanoušci srbského klubu Rad Bělehrad ve víkendovém městském derby nechutně uráželi po celý zápas brazilského hráče Partizanu Evertona Luize tak, že se z jejich chování rozbrečel. Zatímco spoluhráči se ho snažili utěšit, fotbalisté soupeře ještě své rasistické příznivce bránili. Proto se strhla mela a přijdou tresty.



Diváci ve vyhroceném utkání častovali Luize opičími skřeky, v ochozech byly k vidění i rasistické transparenty. „Nedalo se to vydržet, nemohl jsem zadržet slzy,“ tvrdil po utkání smutný Brazilec Luiz.

A nakonec skutečně nevydržel. Když opouštěl se slzami v očích hřiště, fanouškům odpověděl vztyčeným prostředníčkem. To vyvolalo hromadnou potyčku mezi fotbalisty a realizačními týmy obou mužstev.

„Co mě opravdu šokovalo, bylo, že se hráči soupeře fanoušků ještě zastávali a dokonce je v rasistickém urážení podporovali. Musím na tento den co nejrychleji zapomenout,“ říkal smutný Luiz.

Rad Bělehrad teď bude pykat. Dokud srbská federace neuzavře vyšetřování rasistického chování jeho fanoušků, nesmí hrát na domácím stadionu žádné prvoligové zápasy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud