26. února 2017 • 14:45

Dočkal dostal na dres šťastné čínské číslo: Jazyk budu nasávat déle

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě devítka, v Číně z něj bude osmička. Záložník Bořek Dočkal po lukrativním přestupu do čínského klubu mění také číslo dresu. To už dopředu vyjadřuje, že s českým záložníkem počítají v novém působišti pro stěžejní roli v týmu. „Osmička je v čínském prostředí šťastným číslem, standardně ji dostávají klíčoví hráči jednotlivých klubů,“ vysvětlil Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.



Obliba čísla osm v Číně je snadno vysvětlitelná. V tamním jazyce zní slovo, které ho označuje, podobně jako výraz pro blahobyt a štěstí. Lidé jsou rádi, pokud mají osmičku na poznávacích značkách aut či ve svém telefonním čísle. A teď ho bude nosit Dočkal v klubu Che-nan Ťien-jie, který za něj Spartě zaplatil podle informací médií 230 milionů korun. „Volbu v tomto ohledu uvítal, toto číslo už úspěšně nosil při působení v Rosenborgu Trondheim,“ vysvětlil Kolář.

Dočkal odchází do Číny. Podívejte se, čím se zapsal ve Spartě
Video se připravuje ...

Osmička patří v čínské Super League také brazilskému záložníkovi Oscarovi, posile Šanghaje SIPG za 1,6 miliardy korun, ale ten ji měl na dresu už během svého působení v Chelsea, kde ji přebral od klubové legendy Franka Lamparda.

Zajištění životních podmínek v Číně si Dočkal velmi pochvaluje. „Všechno bylo na náš příjezd dokonale připraveno,“ prozradil osmadvacetiletý záložník, který do Číny přicestoval s manželkou.

V následujících týdnech bude mít nejen při zařizování bydlení k dispozici zástupce od Sport Investu. „Pomohou mi zařídit zpočátku veškeré administrativní a technické záležitosti. Navíc popovídáme česky, čínštinu asi přeci jen budu nasávat déle,“ pousmál se.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud