17. března 2017 • 17:50

Nebuďte jako Barcelona! Švédský klub začne vlastní hráče trestat za simulování

Autor: Reflex.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I lidi, kteří nerozumí fotbalu, se často podivují nad tím, co někteří hráči při zápasech předvádějí – teatrálně se svíjejí na trávníku, padají, předstírají obrovskou bolest, aby za několik sekund běhali jako Usain Bolt. Prostě simulují. Švédský klub Östers IF se proto senzačně rozhodl jít proti proudu – bude své hráče trestat, když se budou chovat tímto nesportovním způsobem.



Obrovskou diskusi ve sportovním světě vyvolal v případě simulování zápas Ligy mistrů Barcelona – PSG, kdy domácí hráči předvedli divadelní představení, které se vidí jen málokdy. Simulovali, jako kdyby za to měli získat Oscary. Nakonec jim to přineslo vytoužené vítězství, ale i kritiku. Jenže podobné jednání patří do výbavy současných fotbalistů, včetně mnoha českých.

Funkcionáři švédského druholigového klubu Östers IF se rozhodli jít proti proudu a před nesportovním chováním vlastních hráčů nebudou jako jinde zavírat oči, ale budou ho trestat. V kodexu klubu se nově píše i o tom, že pokud budou jeho hráči záměrně simulovat, pozastaví jim činnost.

VÍCE ČTĚTE na Reflex.cz >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud