19. května 2017 • 10:45

Celtic je blízko rekordní sezony bez prohry. V létě ho vyzve Slavia

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Celtiku chybí už pouze jediný zápas k tomu, aby jako první skotský tým od konce 19. století prošli celou prvoligovou sezonou bez porážky. Svěřenci bývalého trenéra Liverpoolu Brendana Rodgerse ve čtvrtek v předposledním kole deklasovali 5:0 Partick Thistle a útočí i na rekord v počtu vstřelených branek.



Celtic je v domácí soutěži bezkonkurenční a šestý titul za sebou si zajistil už 2. dubna. Nyní však slavný klub útočí na zápis do historie. Pokud se Celtiku v nedělním ligovém finále proti Heart of Midlothian podaří získat bod, jako první tým od roku 1899, kdy to dokázali jeho městští rivalové Rangers, projde sezonou bez porážky.

Rangers na sklonku 19. století dokonce všechny zápasy vyhráli. Bylo jich však pouze osmnáct, zatímco nyní týmy ve skotské lize absolvují o dvacet duelů víc. Celtic z dosavadních 37 utkání nevyhrál jen čtyři.

Střeleckou explozi glasgowského týmu odnesl ve čtvrtek i český brankář Tomáš Černý, jenž ale po třech inkasovaných gólech kvůli zranění o přestávce střídal. Fotbalisté Celtiku už v tomto ročníku nastříleli 104 branek, a pokud přidají proti Hearts alespoň jednu další, vyrovnají rekord skotské ligy, který stanovili jejich předchůdci v sezoně 2003/04.

Úspěšný ročník může Celtic korunovat 27. května ve finále Skotského poháru proti Aberdeenu a po triumfu v lize a Ligovém poháru získat domácí "treble".

V červenci proti Slavii

Formu Celtiku bude moci otestovat pražská Slavia. Ta se totiž se skotským mistrem utká na začátku července v přípravném zápase. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík zároveň prozradil, že při této příležitosti pokřtí klub jednu z tribun v Edenu.

RENTGEN: Proč titul nikdo nechce? Slavii vázne organizace hry
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Dukla 2:2. Krásné akce i proměněná penalta, domácí klopýtli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud