26. května 2017 • 17:04

Lavezzi způsobil poprask v čínské lize. Urazil fotkou se šikmýma očima

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejlépe placené hráče světa, udivovat má hlavně na hřišti. Teď ale veřejnost kroutí hlavou nad tím, co Ezequiel Lavezzi provedl na týmovém focení. Argentinský křídelník, nastupující za čínský celek Hebei China Fortune, si před klubovým fotografem zahrál na Asiata. Mnozí jeho gesto považují za rasistické.



Lavezzi se už za svůj výstřelek omluvil. "Na žádost fotografa jsem dělal různé zábavné obličeje, abychom měli zajímavé fotky, které by se pak daly použít. Rozhodně jsem nechtěl urazit čínský lid," vysvětloval 32letý Argentinec. "Jsem tu velmi spokojený a všichni Číňané se ke mně chovali hezky. Moc se omlouvám, jestli to foto někoho urazilo, příště si dám pozor," dodal.

Situaci hasil i jeho klub, od kterého má Lavezzi inkasovat v přepočtu přes 306 milionů korun ročně. "Lavezzi má dobré vztahy s celým týmem a milují ho fanoušci. Několikrát vyjádřil i svou lásku k Číně," stojí v oficiálním prohlášení Hebei China Fortune, který odmítl přiznat, že fotku vypustil na internet. 

Ezequiel Lavezzi strávil prvních pár měsíců v Číně na marodce, v novém ročníku ale září tak, jak se od něj očekávalo. V osmi zápasech dal tři góly a na osm přihrál.

Čínská delegace na šlágru s Plzní. Vedla Milana Škody jsou Tvrdíkovi děti a finanční ředitel CEFC China.
Čínská delegace na šlágru s Plzní. Vedla Milana Škody jsou Tvrdíkovi děti a finanční ředitel CEFC China.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud