Jonáš Bartoš
3. července 2017 • 17:45

Pekhart končí v AEK. Nedohodl se na nové smlouvě, prioritou je zahraničí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výtečné sezoně, kdy se Tomáš Pekhart stal nejlepším střelcem v AEK Atény, změní český útočník opět klub. S vedením druhého celku řecké soutěže, který si zahraje 3. předkolo Ligy mistrů, se nedohodl na prodloužení smlouvy a v týmu končí. „Dneska je to oficiální,“ potvrdil pro iSport.cz osmadvacetiletý forvard.



V minulé sezoně se českému útočníkovi v Řecku dařilo. Pekhart za AEK nasázel ve 29 zápasech 12 gólů a stal se nejlepším střelcem týmu. V nadstavbové části, kde si AEK zajistilo celkově druhou příčku v lize, ale vypadl ze základní sestavy, klub překvapivě sázel na jiné hráče.

Pekhart se nakonec s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy a stal se volným hráčem. Pro ostatní kluby může být velmi zajímavý, protože je k mání zadarmo a odehrál výbornou sezonu. „Začalo přestupové období, uvidíme, jak se to vyvrbí,“ uvedl vytáhlý forvard. Prioritou zůstává setrvání v zahraničí, objevily se zprávy o možném zájmu z Izraele (tamní média přinesla informaci o Hapoelu Beer-Ševa či Maccabi Haifa).

Pekhart přestoupil do Řecka v únoru 2016 z německého Ingolstadtu. S klubem získal hned v první sezoně řecký pohár, v létě se mužstvu nepodařilo probojovat do hlavní fáze Evropské ligy (ve 3. předkole těsně vypadl s francouzským St. Étienne).

Momentálně se chystá na 3. předkolo Ligy mistrů, kde může narazit i na Viktorii Plzeň. To už ale bude bez českého útočníka, který hledá nový klub. Pekhart má za sebou angažmá ve Slavii, Jablonci, Spartě, Norimberku, Ingolstadtu a naposledy v AEK.

"Chci poděkovat AEK za šanci hrát za tak skvělý klub. Byla čest za něj nastupovat a vždycky jsem mu odevzdal sto procent," uvedl Pekhart na sociálních sítích. "Já i moje rodina jsme si zamilovali Řecko od prvního dne a našli jsme tam druhý domov," dodal.

 

  

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud