20. srpna 2017 • 17:11

Černý zazářil za Ajax! Zařídil dva góly, hrál s Huntelaarem a Kluivertem

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V základní sestavě Ajaxu se objevil po půl roce. Poprvé od prosince 2016 nastoupil český útočník Václav Černý za slavný nizozemský klub od 1. minuty. A hned zazářil! Po boku útočných parťáků Klaase Jana Huntelaara a Justina Kluiverta, syna bývalého elitního střelce Patricka Kluiverta, přihrál na dvě branky a výrazně se tak podepsal pod domácí výhru 3:1 nad Groningenem.



Už před zápasem Václav Černý zaujal. Když Ajax vložil na Twitteru fotky dresů útočníků pro zápas proti Groningenu, seřadili se jmenovky následovně: Huntelaar, Kluivert, Černý. První veterán s ohromnými zkušenostmi, druhý syn slavného kanonýra Patricka Kluiverta a třetí český mladík, který se v zápase 2. kole nizozemské Eredivisie pořádně činil.

Nejdříve na začátku druhého poločasu přihrál na hranici pokutového území Hakimu Ziyechovi, který svůj následný průnik proměnil střelou na vzdálenější tyč a zvýšil vedení Ajaxu na 2:0. Následně asistence u parádní branky Lasse Schöneho, který v 79. minutě uzavřel skóre utkání na 3:1.

Twitterový účet Ajaxu lákal na zajímavě složený útok v zápase proti Groningenu
Twitterový účet Ajaxu lákal na zajímavě složený útok v zápase proti Groningenu

Ačkoliv to nebyly žádné výstavní centry či přihrávky do prázdné branky, počítají se. Kdo se podívá na zápas pohledem základních statistik, uvidí u jména Černý následující: 82 odehraných minut, dvě asistence. A především vítězství Ajaxu, který minulý víkend v 1. kole překvapivě padl na hřišti Heraclesu.

Ajax čeká ve čtvrtek odveta play off Evropské ligy na hřišti norského Rosenborgu. Domácí zápas nizozemský klub prohrál 0:1, rozhodně tak má co napravovat. Černý v úvodním klání nebyl k dispozici ani na střídačce. Nyní trenéru Marcelu Keizerovi, který proti Groningenu šetřil několik opor, rozhodně zamotal hlavu.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud