12. listopadu 2017 • 21:30

Trenér Ivan Hašek v Emirátech končí! Odnesl špatný vstup do nové sezony

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér Ivan Hašek je od konce října bez angažmá. Zkušený trenér byl totiž po šesti kolech odvolán od fotbalistů Emirates Club, když společně se svým asistentem Luďkem Klusáčkem dovedl tým ke čtyřem bodům za jednu výhru a jednu remízu. „Vedení došla trpělivost,“ potvrdil pro Tyden.cz odvolaný asistent. Tým převzal jeden z tuniských asistentů, který ale začala domácí ligovou porážkou 0:1 a mužstvo se tak po sedmi kolech krčí na předposledním místě tabulky.



Trenér Ivan Hašek má na arabském poloostrově dobré jméno, ale ani to jeho odvolání nezabránilo. Emirates Club totiž začal v domácí soutěži nešťastně, když čtyřikrát prohrál a v šesti zápasech získal jen čtyři body. „Třikrát jsme prohráli, vedení už došla trpělivost. V takových situacích to má trenér vždycky těžké,“ přiznal pro Tyden.cz odvolaný asistent Luděk Klusáček.

České dvojici se stala osudnou ligová porážka 2:3 s Ajmanem. „Hašek nechyboval. Vynaložil hodně úsilí, aby se klub posunul nahoru. Ale okolnosti pro něj asi nebyly úplně adekvátní, hlavně kvůli mnoha zraněním a absencím. Pracoval tvrdě, my mu pomáhali a pracovali v duchu jednoho týmu. Děkuji mu za jeho velkou snahu,“ ocenil Haškovu práci jeho nástupce Nour Al Deen Al Obaidi.

Tuniský trenér se do role hlavního kouče přesunul z pozice asistenta, ale v nové pozici nezačal vůbec dobře. Klub, složený zejména z domácích hráčů a doplněný o hráče z Argentiny, Jižní Koreji i Maroka, totiž v dalším ligovém utkání prohrál doma 0:1.

Následně uhrál bezbrankovou remízu v poháru, ale v ligové tabulce se Emirates Club po sedmi kolech krčí na předposledním místě. 

Karel Jarolím jako nový trenér reprezentace? Nejlepší volba, domnívá se Ivan Hašek
Karel Jarolím jako nový trenér reprezentace? Nejlepší volba, domnívá se Ivan Hašek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud