26. září 2008 • 09:17

Dunga: Ronaldinho, do nároďáku tě nechci!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžké chvíle zažívá jedna z kdysi největších hvězd světového fotbalu. Brazilský kouzelník Ronaldinho nehraje nejen v AC Milán, ale nyní již ani v národním týmu.



Býval hvězdou první velikosti. Ve španělském velkoklubu FC Barcelona byl svého času považován za nejlepšího fotbalistu na světě a nejvzácnější klenot. A teď? V nabitém kádru AC Milán, kam přestoupil, aby našel ztracenou slávu, nemá místo a vysedává jen na lavičce. A to není vše.

Trenér národního týmu Brazílie Dunga nepozval kdysi nedotknutelného Ronaldinha ani na další zápasy kvalifikace na mistrovství světa proti Venezuele a Columbii.

Naopak. Jistou nominaci si vysloužil jeho spoluhráč Kaká, který za reprezentaci odehrál naposledy zápas proti Uruguay v listopadu minulého roku a skvěle hrající dvojice z Manchesteru City útočníci Jo a Robinho.

Ronaldinhovi nebyly nic platné ani jeho dvě branky, které střelil v posledním vítězném zápase Brazílie ve čtvrtfinále olympijského turnaje proti Kamerunu.

"Ronaldinho již nemá čas na to, aby se zlepšil a byl nominován na nadcházející zápasy. Úplně ztratil rytmus. Jsem si jistý, že ho dokážeme nahradit a doufám, že se Ronaldinho brzy dostane do takové formy, v jaké ho zná celý svět," nešetří svého svěřence trenér Brazílie Dunga.

Brazílie nastoupí ke kvalifikačnímu utkání s Venezuelou 12. října, o čtyři dny později změří síly s Kolumbií.

Nominace:

brankáři: Julio Cesar (Inter Milán/ITA), Doni (AS Řím/ITA)

obránci
: Maicon (Inter Milán/ITA), Daniel Alves (Barcelona/ŠPA), Lucio (Bayern Mnichov/NĚM), Juan (AS Řím/ITA), Thiago Silva (Fluminense), Alex (Chelsea/ANG), Kleber (Santos), Juan (Flamengo)

záložníci: Gilberto Silva (Panathinaikos/ŘEC), Josue (Wolfsburg/NĚM), Lucas (Liverpool/ANG), Anderson (Manchester United/ANG), Elano (Manchester City/ANG), Kaka (AC Milán/ITA), Mancini (Inter Milán/ITA), Julio Baptista (AS Řím/ITA)

útočníci: Luis Fabiano (Sevilla/ŠPA), Jo (Manchester City/ANG), Pato (AC Milán/ITA), Robinho (Manchester City/ANG)

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud