27. října 2008 • 21:34

Micheľ bude ředitelem v Doněcku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slovenský fotbalový rozhodčí Ľuboš Micheľ pár dnů po ukončení kariéry nastoupil do Šachtaru Doněck. Ukrajinský klub dnes na svém webu oznámil, že Micheľa angažoval do funkce ředitele oddělení mezinárodních vztahů.



Čtyřicetiletý vystudovaný pedagog bude mít na starosti organizační záležitosti kolem zápasů ukrajinského šampiona v Lize mistrů a má mít dohled také nad duely mládežnických týmů Šachtaru na evropské scéně. V Doněcku se Micheľ setká s českým obráncem Tomáše Hübschmanem.

Micheľ, který letos na jaře pískal finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Manchesterem United, vysvětlil své rozhodnutí skončit s kariérou sudího osobními a zdravotními důvody. Nedávno se podrobil operaci Achillovy šlachy. Jeho krok přesto zástupce slovenského svazu zaskočil.

Jeho jméno figurovalo v seznamu 54 rozhodčích, z nichž bude FIFA vybírat sudí pro světový šampionát v JAR v roce 2010. Micheľ řídil zápasy už na MS v letech 2002 a 2006. Předloni byl vyhlášen druhým nejlepším rozhodčím na světě.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud