28. října 2008 • 21:48

Ljunberg míří do Seattlu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský fotbalista Fredrick Ljungberg podle předpokladů odchází do zámořské MLS, kde dnes podepsal smlouvu s nováčkem ligy Seattlem Sounders.



Ljungberg, který patří k nejlepším hráčům Švédska v historii, byl bez angažmá od srpna. Tehdy mu vypršel kontrakt s anglickým West Hamem, který již bývalému reprezentantovi novou smlouvu nenabídl.

Poté, co nevyšly námluvy s týmy v evropských ligách, nechal se zvábit nabídkou ze zámoří, kde by měl být po Davidu Beckhamovi druhou největší hvězdou.
Na soutěžní zápas si však bude muset počkat až do března, kdy Seattle vstoupí do nového ročníku.

Jednatřicetiletý záložník se nejvíce proslavil působením v londýnském Arsenalu, kde strávil devět let a přispěl ke dvěma titulům mistra Premier League. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům se však v roce 2007 jeho kariéra zastavila a ani jeho přestup do West Hamu mu k oživení výkonnosti nepomohl.

Seattle tak před svou první sezonou v MLS získal už druhou velkou posilu. Již v srpnu se mu upsal osmatřicetiletý americký brankář Kasey Keller, který má dlouholeté zkušenosti z evropských lig.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud