1. listopadu 2008 • 17:02

Bilardo ví, kde by měl hrát Messi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Carlos Bilardo bude u argentinské reprezentace v roli manažera, ale už přišel se svou představou, kde by se měly pohybovat hvězdy Lionel Messi a Sergio Agüero.



Devětašedesátiletý Bilardo má mnohem větší trenérské zkušenosti než Maradona, v roce 1986 dovedl Argentinu v čele se současným koučem ke světovému titulu.

Zřejmě i proto sám nastínil možnou taktickou variantu. "Podle mě by měl Messi hrát z pravé strany se sklonem pronikat do středu. A Agüero je jednoznačný útočník, musí být úplně na hrotu, nebo těsně pod ním," řekl Bilardo deníku Marca.

Zvažuje také, že se přestěhuje do Evropy, aby mohl nejlepší argentinské fotbalisty pozorovat na vlastní oči.

"To jsem udělal v roce 1986. Moje metoda sledování formy hráčů by byla následující. Přiletěl bych na letiště a taxikář by mi dal první inspiraci. Pak bych si promluvil s recepčním v hotelu a ten by mi řekl další detaily. A nakonec bych to konzultoval s odpovědným trenérem. Na základě všech těchto informací bych se rozhodl," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud