7. listopadu 2008 • 19:44

Brückner zůstává, šéf svazu odstoupil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český trenér rakouské reprezentace Karel Brückner byl na dnešním zasedání předsednictva Rakouského fotbalového svazu (ÖFB) potvrzen ve funkci i s celým realizačním týmem.



Na vídeňské schůzce však překvapivě odstoupil předseda ÖFB Friedrich Stickler.

Sticklerovo odstoupení bylo naprosto nečekané. Šéf ÖFB svůj odchod oficiálně zdůvodnil přílišným zaneprázdněním ve svazové funkci a v povolání.
Členové předsednictva po téměř šestihodinovém jednání zdůrazňovali, že Sticklera k demisi nikdo nevyzýval a že to bylo jeho osobní rozhodnutí.

Stickler působí jako šéf rakouských loterií a po zasedání zazněly od členů předsednictva hlasy, že napříště by měl nejvyšší funkci ve svazu zastávat někdo bez civilního povolání na plný úvazek.

V lednu by měla nového předsedu ÖFB zvolit mimořádná celostátní konference svazu. Do té doby bude funkci vykonávat služebně nejstarší z dosavadních místopředsedů Kurt Ehrenberger.

Brückner zasedání nebyl přítomen a podle mluvčího svazu Petera Klinglmüllera ani není obvyklé, aby se trenéři jednání předsednictva účastnili. Mluvčí ČTK řekl, že trenéři dostali důvěru rakouské fotbalové generality jednomyslně. Jejich případné odvolání ale prý vůbec nebylo na pořadu jednání.

Patnáctičlenné grémium se shodlo na tom, že přes špatné poslední výsledky týmu v kvalifikaci mistrovství světa mají trenéři dostat více času na působení u mužstva.

"Jasná slova" naopak mají být ještě sdělena hráčům, s jejichž hrou proti Faerským ostrovům a Srbsku nebylo vedení svazu spokojeno.

Brückner jednal s vedením rakouského svazu ve Vídni před dvěma týdny a Stickler tehdy prohlásil, že trenér má nadále jeho důvěru.

Nepřímé potvrzení Brücknera ve funkci obsahovalo i následné prohlášení svazu, v němž se uvádělo, že po přípravném utkání s Tureckem 19. listopadu bude Brückner osobně jednat s ligovými trenéry.

Bývalý kouč českého národního mužstva zahájil kvalifikaci slavnou výhrou 3:1 nad Francií, ale po následných porážkách s Litvou i Srbskem a remíze na Faerských ostrovech se stal terčem ostré kritiky.

Rakouská média Brücknerovi vyčítají, že zůstává často doma v Olomouci a je málo v kontaktu s rakouským fotbalem.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud