Pavel Novotný
10. listopadu 2008 • 11:45

Hrajeme v osmi? Nevadí, postoupíme!

TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Opravdu husarský kousek se povedl ve čtvrtém kole Portugalského poháru fotbalistům FC Porto. Ti totiž dokázali postoupit na hřišti svého velkého rivala do další fáze turnaje i přesto, že dohrávali v pouhých osmi hráčích.



Vyhecovaný do posledního momentu byl duel mezi Sportingem Lisabon, který obhajuje titul vítěze Portugalského poháru a úřadujícím mistrem FC Porto. Sudí během zápasu rozdal neuvěřitelných 14 žlutých karet, které podpořil dalšími třemi červenými kartonky. Všechny tři si navíc odnesli fotbalisté evropského šampiona z roku 2004.

Vraťme se ale k samotnému zápasu. Domácí Sporting začal cestu za postupem dobře a ve 29. minutě utkání se díky trefě Liedsona dostal do vedení. Radost však fandům na zaplněném stadionu nevydržela dlouho, neboť hostující Hulk stihl do konce poločasu vymazat náskok soupeře.

Sporting v penaltách selhal
Sporting v penaltách selhal


První zásah do plánů obhájců ligového prvenství přišel v 67. minutě, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Caneira. Ještě hůře bylo fandům Porta o chvíli později, kdy si zblízka prohlédl červený kartónek i Pedro Emanuel a musel tak následovat svého spoluhráče do sprch.

Porto přesto s vypětím všech sil dovedlo zápas i v devíti hráčích do prodloužení. V něm přišel od hlavního sudího další úder. Své kolegy následoval po další červené kartě i střelec vyrovnávací branky Hulk, který se pakoval ze hřiště ve 25. minutě nastavení.

Rozhodčí si ani během prodloužení práci rozhodně neusnadňoval a nadále spravedlivým dílem rozdával karty. Konečný součet se tak zastavil na 14 žlutých a třech červených kartách.

Porto i v osmi dovedlo zápas až k penaltovému rozstřelu, kde zvítězilo 5:4 a mohlo slavit postup po zápase, na který opravdu dlouho nezapomene.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud